Ειδήσεις

Υποβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών από την Moody’s

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ελληνικών τραπεζών, προχώρησε η οίκος αξιολόγησης Moody’s, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει και νέα υποβάθμισή τους στο μέλλον.

Βάσει της ανακοίνωσης ο οίκος υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα των Alpha Bank (σε Caa2 από Caa1), Eurobank (σε Caa3 από Caaw), Τράπεζας Πειραιώς (σε Caa2 από Caa1), ΕΤΕ (σε Caa2 από Caa1) και Attica Bank (σε Caa3 από Caa2).

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συστημική στήριξη λόγω: α. Της υψηλής αβεβαιότητας ότι η κυβέρνηση μπορεί να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές εγκαίρως ώστε να καλύψει όχι μόνο τις δικές της χρηματοδοτικές ανάγκες αλλά και τη ρευστότητα και β. Την πιθανή αδυναμία του ELA να στηρίξει τις τράπεζες στο επίπεδο που αυτές το έχουν ανάγκη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου