Να ενεργοποιηθούν όλοι οι βουλευτές του νομού προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το ιατρείο Σύμης, ζητά ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.  «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον αρμόδιο  υπουργό για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε στο ιατρείο της Σύμης. Χθες, η  μοναδική γιατρός που υπηρετεί στο ιατρείο μου ζήτησε να την  αντικαταστήσω με οπλίτη γιατρό,  γιατί λόγω κόπωσης δεν μπορούσε  να προσφέρει υπηρεσίες  στους κατοίκους», δήλωσε ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας. Παράλληλα υπογράμμισε για μια φορά, ακόμη  ότι  με ένα γιατρό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα τα περιστατικά στο νησί  και παραπονέθηκε πως δεν υπάρχει στο νομό κάποιος που να μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.
«Παλαιότερα ήμασταν όλοι ενωμένοι και αγωνιζόμασταν. Τώρα δεν υπάρχει στο νομό εκείνος που θα πάρει τα ηνία στα χέρια του και θα δώσει τις απαραίτητες λύσεις. Αισθανόμαστε ότι είμαστε ανεπιθύμητοι για το κράτος.  Επιπλέον δεν αντιδρούμε σε όσα γίνονται», τόνισε ο κ.  Παπακαλοδούκας και πρόσθεσε πως  θα μπορούσε να βοηθήσει το νομό, μια συνεργασία με τη γειτονική χώρα Τουρκία.
O δήμαρχος Σύμης αναφέρθηκε και στην πρόταση που έκανε  ο πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Euromedica κ. Θ Λιακουνάκος:
«Ο κ. Θ.  Λιακουνάκος μου πρότεινε  να παρέχουν υπηρεσίες στους κατοίκους  γιατροί του ομίλου. Σε μας μένει να τους παραχωρήσουμε χώρο στο νησί  για να εργάζονται». Άλυτο  παραμένει, όπως τόνισε ο δήμαρχος, και το πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία του νησιού εξαιτίας των κενών στις θέσεις των εκπαιδευτικών.
«Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν γυμναστές. Για να ετοιμαστούν οι μαθητές για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, παραχωρήσαμε το γυμναστή που απασχολείται στο Δήμο», είπε ο κ. Παπακαλοδούκας.
Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις της  κρίσης στην αγορά του νησιού ο κ. Παπακαλοδούκας δήλωσε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος όλων των εποχών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ