Ειδήσεις

Κάλυμνος: Ξεκίνησε η τοποθέτηση 16 λυόμενων οικίσκων για τους μετανάστες

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή και συνεχίζονται, οι εργασίες για την τοποθέτηση 16 λυόμενων οικίσκων, στο λιμάνι Καλύμνου, στον χώρο που βρίσκεται πίσω από το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Φόρου, προκειμένου να φιλοξενούν προσωρινά διερχόμενους από την Κάλυμνο μετανάστες-πρόσφυγες.
Οι οικίσκοι τοποθετούνται με δαπάνες του Ο.Η.Ε. και σε έκταση περίπου 900 τ.μ. που διατέθηκε από το ΔΛΤ Καλύμνου, κατόπιν αιτήματος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.
Οι εν λόγω οικίσκοι έχουν δυναμικότητα να φιλοξενήσουν περίπου 80 μετανάστες και ως θέση τοποθέτησης τους επιλέχτηκε ο κεντρικός λιμένας Καλύμνου που προτάθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. προκειμένου να βρίσκονται πλησίον των αρχών, για την διεκπεραίωση των απαραίτητων δικαιολογητικών τους ταχύτερα.
Στον εσωτερικό χώρο των οικίσκων και στο μέσο περίπου, υπάρχει και μία διαχωριστική κουρτίνα που ανοιγοκλείνει.
Πλησίον των οικίσκων πρόκειται να τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες από συνεργείο της ΔΕΥΑΚ.

kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου