Ειδήσεις

Ερχονται τσουχτερά πρόστιμα σε ομπρελάδες και καντίνες!

Τσουχτερά πρόστιμα θα επιβληθούν σε όσους δραστηριοποιήθηκαν στις παραλίες την σεζόν που ολοκληρώνεται, αλλά δεν τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο, όπως δήλωσε χθες ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τις παραλίες κ. Βασίλης Ψυλλάκης.
«Τη δυνατότητα να επιβάλλουμε πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στις παραλίες και δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Δήμο, μας έδωσε εγκύκλιος του υπουργού Οικονομικών. Μέχρι τώρα δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι για να πείσουμε όσους δουλεύουν στις παραλίες να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης ο οποίος τόνισε επίσης πως οι επιχειρηματίες έχουν προθεσμία για να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου .
«Αγκάθι» για το Δήμο Ρόδου απoτελούν και οι καντίνες που έχουν εγκατασταθεί σε παραλίες του νησιού, αλλά όσοι τις διαχειρίζονται αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους. «Ορισμένοι ιδιοκτήτες καντινών δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες. Κάποιοι από αυτούς έχουν συνάψει και συμβάσεις με το Δήμο για την εκμετάλλευση ομπρελών σε χώρους που τους έχουν παραχωρηθεί, αλλά δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Ψυλλάκης.
«Μια λύση θα ήταν να μην παρέχουμε υπηρεσίες στους επιχειρηματίες που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Δεν είναι δυνατόν να τους εξυπηρετούμε και εκείνοι να μην τακτοποιούν τις οφειλές τους» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των επιχειρηματιών που δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο ο κ. Ψυλλάκης δήλωσε: «πρόκειται για εννέα με δέκα επιχειρηματίες, που οφείλουν ποσό το οποίο ανέρχεται στα 50.000 ευρώ».
Επίσης τόνισε πως είναι πολύ θετική εξέλιξη η υπογραφή των συμβάσεων για την παραχώρηση των παραλιών που τελούν υπό την ευθύνη της ΕΤΑΔ στο Δήμο Ρόδου. «Τουλάχιστον θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε εγκαίρως τους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των χώρων στους επιχειρηματίες. Πέρσι, από το Δήμο Ρόδου δαπανήθηκε ποσό ύψους 160.000 ευρώ για τον ευπρεπισμό των παραλιών. Θυμίζω πως πληρώνουμε στο αρμόδιο υπουργείο 30% από τα έσοδα που έχουμε. Τώρα όμως, ετοιμάζονται να μας φορολογήσουν για το υπόλοιπο 70% των χρημάτων που μας απομένει», εξήγησε ο κ. Ψυλλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου