Τοπικές Ειδήσεις

Σε λειτουργία η πλατφόρμα ExtraMilers για τον προσβάσιμο τουρισμό για Ρόδο, Σύρο, Χίο και Μύκονο!

Σε λειτουργία βρίσκεται πλέον η νέα πλατφόρμα «ExtraMilers» υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τους τουρίστες με αναπηρία να οργανώσουν με ασφάλεια τις διακοπές τους το φετινό καλοκαίρι και να ανακαλύψουν τις μοναδικές ομορφιές των ελληνικών νησιών. Πρώτοι προορισμοί της πλατφόρμας για φέτος η Σύρος, η Χίος, η Ρόδος και η Μύκονος.

Ως Progressive Web App, η πλατφόρμα ExtraMilers συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ιστότοπου και μιας εφαρμογής για κινητά, δεδομένου ότι δεν απαιτεί λήψη και είναι πάντα ενημερωμένη και άμεσα διαθέσιμη μέσω της αρχικής οθόνης των κινητών συσκευών. Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πλοηγηθεί οι χρήστες αποθηκεύεται προσωρινά και είναι προσβάσιμο ακόμα και εάν οι χρήστες βρίσκονται εκτός σύνδεσης.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν δωρεάν το προσωπικό τους προφίλ και να ανακαλύψουν τις προσβάσιμες δομές και υπηρεσίες που προσφέρουν οι προορισμοί με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

Το ExtraMilers έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας τις οδηγίες και τους κανόνες για την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο σε Επίπεδο ΑΑ του W3C (World Wide Web Consortium). Απευθύνεται σε ανθρώπους με προσωρινή ή μόνιμη κινητική αναπηρία, ανθρώπους με ολική τύφλωση ή μερική όραση, ανθρώπους με νοητική αναπηρία, καθώς και άτομα με γενικότερη δυσκολία στην πρόσβαση στο διαδίκτυο (όπως για παράδειγμα ηλικιωμένοι). Η περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας βρίσκεται εν εξελίξει, καθώς είναι προγραμματισμένες αξιόλογες προσθήκες τόσο σε επίπεδο ενσωμάτωσης τεχνολογικών καινοτομιών, όσο και επέκτασης σε νέες λειτουργικότητες.

Το ExtraΜilers είναι μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με την ιδρυτική χορηγία της Microsoft. Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της πλατφόρμας είναι η εταιρεία ATCOM. Επιστημονικοί συνεργάτες, οι οργανώσεις ΛΑΡΑ Ελληνική Σχολή Σκύλων- Οδηγών Τυφλών και ΠΕΡΠΑΤΩ Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων.

Οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Δήμους Σύρου-Ερμούπολης, Χίου, Ρόδου και Μυκόνου καθώς και το ΚΕ.Φ.Ι.Α.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τη συνεργασία.

Πηγή: insider.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Μονογυιός Γιωργος    01.08.2020 10:13

    Θα μπορούσε ο κος Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για Παληα Πόλη να μας εξηγήσει πως θα εισέρχονται οι τουρίστες

    με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ απο τη πύλη Παναγίας απέναντι απο το τουριστικό λιμάνι μιας και η νεα μπάρα δεν αφήνει κανενα περιθώριο εισόδου και εξόδου;Μ´ηπως πρεπει να κονταίνει ώστε να υπαρχει πρόσβαση

Σχολιασμός άρθρου