Τοπικές Ειδήσεις

“Επιτρέψτε μας να επιστρέψουμε στη δουλειά, σήμερα”!-Διαμαρτυρία υπαλλήλων της Arkia Airlines κατά των αδελφών Nakash

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου, εκατοντάδες υπάλληλοι της Arkia Airlines, της δεύτερης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας στο Ισραήλ, προέβησαν σε διαμαρτυρία κατά των αδελφών Nakash, οι οποίοι κατέχουν το 70% των μετοχών της Arkia Airlines, με το αίτημα “Επιτρέψτε μας να επιστρέψουμε στη δουλειά, σήμερα”!

Οι διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία, όπως τα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής εταιρίας αλλά και το σπίτι του CEO της Arkia Airlines, ο οποίος διευθύνει τις επιχειρήσεις των αδελφών Nakash στο Ισραήλ. Οι αδελφοί Nakash, οι οποίοι τώρα διαμένουν στη Ρόδο, έχουν στην κατοχή τους την Jordache Enterprises και τη Nakash Holdings που αποτελούν έναν διεθνή όμιλο με χαρτοφυλάκιο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στους τομείς των αερομεταφορών, ένδυσης, λιανικής πώλησης, γεωργίας, μεταφορών, μεταποίησης και ακινήτων.

Οι διαδηλωτές έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά διαδηλώσεων, υποστηρίζοντας ότι οι αδελφοί Nakash τους αγνοούν επί αρκετούς μήνες. Γι’ αυτό δεσμευτήκαν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι οι ιδιοκτήτες της Arkia αλλάξουν σκεπτικό και τους αφήσουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Τον περασμένο Μάρτιο, η διοίκηση της Arkia αποφάσισε να προσγειώσει όλο το στόλο της μέχρι νεωτέρας, θέτοντας σχεδόν όλο το προσωπικό της -πάνω από 500 άτομα- σε άδεια άνευ αποδοχών. Τέλος, η Arkia διέκοψε τη μίσθωση ενός  Airbus Neo 321, επιστρέφοντας το αεροσκάφος στην ιδιοκτήτρια εταιρία.

Παρά το ότι άλλες Ισραηλινές αεροπορικές εταιρίες έχουν επανεκκινήσει τις δραστηριότητές τους, οι αδελφοί Nakash έχουν αρνηθεί όλες τις εναλλακτικές δανεισμού που τους έχουν προταθεί, με την τελευταία να περιλαμβάνει δάνειο 32,5 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο μεγάλο μέρος του κεφαλαίου «βαραίνει» την πολιτεία.

Η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Εργαζομένων της Arkia, Aliza Balaish, σχολίασε: «Η Arkia είναι το σπίτι μας. Εδώ και 70 χρόνια, διενεργούμε πτήσεις από και προς το Ισραήλ. Τώρα, με αφορμή τον COVID-19, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μας σταματήσουν και το έκαναν εσκεμμένα. Πώς είναι δυνατόν άλλες Ισραηλινές αεροπορικές, ήδη να λειτουργούν κανονικά και εμείς να μένουμε καθηλωμένοι στο έδαφος με την πλειοψηφία των εργαζομένων μας σε άδεια άνευ αποδοχών; Πού πήγε το αίσθημα ευθύνης προς την πατρίδα; Τι έγιναν οι αξίες και η συμπόνια τους; Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους ιδιοκτήτες ότι πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες και μια αξιόλογη αεροπορική εταιρία. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στο σπίτι μας. Η Arkia δεν είναι μόνο μια “γραμμή στον ισολογισμό”. Είναι μια εταιρία που αποτελείται από αφοσιωμένους υπαλλήλους που δίνουν καθημερινά ψυχή και σώμα. Απευθύνομαι στους αδελφούς Nakash λέγοντας: μην ξεχνάτε από πού ξεκινήσατε!»

Πηγή : airnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου