Ρεπορτάζ

Πώς θα λειτουργήσουν τα κακουργιοδικεία τον Ιούνιο – Θα εξεταστούν μόνο τρεις υποθέσεις

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Εμμανουήλ Μπότσογλου γνωστοποιήθηκε ότι κατά τον μήνα Ιούνιο θα εκδικαστούν μόνο 3 ποινικές υποθέσεις ενώπιον των ακροατηρίων του Εφετείου Δωδεκανήσου, ενώ συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Λαμβάνοντας υπόψη: α) την ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας-Υγείας- Δικαιοσύνης με αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.33202(ΦΕΚ 2033/28-5-2020 τ.ΈΓ), με θέμα «Κανόνες τήρησης αποστάσεων στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας και ειτιβολή του μέτρου της εν μέρει προσωρινής αναστολής των δικών ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων από 1.6.2020 έως και 21.6.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται στο άρθρο ΔΕΥΤΕΡΟ αυτής και β) την με αριθ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486 από 26-5-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Λειτουργία υπηρεσιών του Δημοσίου – Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου για το πιο πάνω χρονικό διάστημα:
Α. Ι.Κατά τη δικάσιμο της 1ης Ιουνίου 2020 του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα εκδικασθεί μόνο μία ποινική υπόθεση με κατηγορούμενους τους: .-Γ. Μ. ΚΑΙ Α. Λ.,
Και
2. Κατά τη δικάσιμο της 10ης Ιουνίου 2020 του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα εκδικασθούν μόνο δύο ποινικές υποθέσεις με κατηγορούμενους τους:
1) Δ. Δ. και
2) Σ. Χ. και Β. Ε.,
οι οποίες εμπίπτουν στην εξαίρεση του άρθρου ΔΕΥΤΕΡΟΥ περ.2γ’της άνω ΚΥΑ.
Β. Αποσύρονται οι λοιπές υποθέσεις των προαναφερομένων δικασίμων καθώς και οι υποθέσεις των παρακάτω δικασίμων μηνός Ιουνίου 2020 των ποινικών δικαστηρίων του Εφετείου Δωδεκανήσου, οι οποίες θα προσδιορισθούν εκ νέου σε άλλη δικάσιμο:
1 Ιουνίου 2020 ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
2 Ιουνίου 2020 ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΛΗΜ/ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
3 Ιουνίου 2020 ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚ/ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
4 Ιουνίου 2020 ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚ/ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
9 Ιουνίου 2020 ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
10 Ιουνίου 2020 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚ/ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με
εξαίρεση τις αναφερόμενες δύο υποθέσεις στο στοιχείο Α2 της παρούσας.
1 Ιουνίου 2020 ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
1 Ιουνίου 2020 ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΩ με εξαίρεση την αναφερόμενη μία υπόθεση στο στοιχείο Α1 της παρούσας.
Γ) Η υπηρεσία της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου θα διεκπεραιώνει την εργασία της με παρουσία όλου του αριθμού (στο 100%) των υπαλλήλων στα γραφεία της, εκ των οποίων ένας εξ αυτών θα εξυπηρετεί καθημερινά με ωράριο από 10.00 π.μ. έως 13 το κοινό και τους κ.κ. δικηγόρους σε κεντρικό χώρο της υπηρεσίας.
Για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της, οι πολίτες και οι κ.κ. δικηγόροι που δεν δύνανται να εξυπηρετηθούν με άλλο τρόπο ιδίως τηλεπικοινωνιακά, θα προσέρχονται κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (προκαθορισμένα ραντεβού) για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
Δ) Τέλος ορίζουμε τα παρακάτω αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και παρακαλούμε για την τήρησή τους:
1. Χρήση μάσκας.
2. Χρήση αντισηπτικού, διαθέσιμου στους χώρους της υπηρεσίας.
1) Τήρηση απόστασης κατ’ ελάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ φυσικών προσώπων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου