Τοπικές Ειδήσεις

Γιώργος Χατζημάρκος: Το Περιφερειακό Συμβούλιο λέει ΟΧΙ στην υποβάθμιση των νησιών μας.

Ανάρτηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου , στον λογαριασμό του στο Facebook:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο λέει ΟΧΙ στην υποβάθμιση των νησιών μας.
Και όποτε το κάνουμε αυτό, μας βάζουν ταμπέλες : Είστε κατά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Είστε υπέρ του λιγνίτη, Είστε κατά της πράσινης ενέργειας κοκ
Λοιπόν όχι, είμαστε υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δεν δεχόμαστε καμία “ταμπέλα” στην συζήτηση αυτή.
Πολύ απλά, οι ανεμογεννήτριες των 150m όχι μόνο δεν θα έπρεπε να επιβάλλονται αλλά θα έπρεπε να απαγορεύονται στα νησιά μας.
Ποιός θα υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα οτι αυτές οι θηριώδεις κατασκευές ταιριάζουν σε νησιά όπως η Πάρος η Ανδρος η η Τήνος ?
Ποιός θα υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα οτι η ταυτότητα και η προσωπικότητα αυτών αλλά και άλλων νησιών μας δεν αλλοιώνεται καθοριστικά ?
Ποιός θα υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα οτι η μοναδική πηγή εισοδήματος των νησιών μας, ο Τουρισμός, όχι μόνο δεν υποστηρίζεται αλλά κινδυνεύει απο αυτά τα αιολικά πάρκα ?
Αφήστε τις ταμπέλες και τις ιδεολογικές αναμετρήσεις, το ζήτημα είναι πολύ πιο απλό και δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.
Το Αγαλμα της Ελευθερίας με ύψος 93m, το Big Ben με ύψος 96m, ο Πύργος της Πίζας με ύψος 57m, ο Πύργος των Αθηνών με 103m, κατασκευές με αισθητική και αρχιτεκτονική δεν είναι τίποτα μπροστά στις ανεμογεννήτριες που αδειοδοτούνται στα νησιά μας.
Το δημοσιονομικό όφελος, από την λειτουργία αυτών των πάρκων θα το συζητήσουμε ευχαρίστως αν δίπλα σε αυτό μπεί και το δημοσιονομικό κόστος απο την βλάβη στον τουρισμό των νησιών που παράγει δημόσια έσοδα.
Ψύχραιμα και χωρίς ταμπέλες, η λογική σε αυτή την χώρα πρέπει κάποτε να επικρατήσει επιτέλους της οποιασδήποτε “αναμέτρησης”.” Γ.
Χ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου