Τοπικές Ειδήσεις

Sea Dreams: «Επιτυχής λήψη αναγκαίων μέτρων έπειτα από τον εντοπισμό 2 κρουσμάτων»

Όπως έγινε γνωστό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις 28/10/2020 εντοπίστηκαν σε δρομολόγιο του King Saron της εταιρίας Sea Dreams, δύο επιβαίνοντες γαλλικής καταγωγής οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον SARS–CoV-2.

 

Πιο συγκεκριμένα οι δύο επιβαίνοντες αφίχθησαν αεροπορικώς στη Ρόδο την Κυριακή 25/10/2020 οπότε και τους έγινε σχετικός δειγματοληπτικός έλεγχος. Στις 28/10 και ενόσω βρίσκονταν εν πλω, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις αρμόδιες Αρχές ότι βρέθηκαν θετικοί στον SARS–CoV-2. Αμέσως ενημερώθηκε το πλήρωμα του πλοίου και λήφθηκαν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, τα οποία περιλάμβαναν μεταξύ άλλων και την απομόνωση των δύο κρουσμάτων σε ειδική καμπίνα εντός του σκάφους. Παράλληλα υπήρχε συνεχής επαφή του πληρώματος με τις αρχές του ΕΟΔΥ για την ασφαλή απομάκρυνση και μεταφορά τους στο σημείο παραλαβής που μας υποδείχθηκε.

 

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το περιστατικό, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας ενώ 29/10/2020 έγινε πλήρης και ενδελεχής απολύμανση του King Saron, από πιστοποιημένη εταιρία απολυμάνσεων.

 

Οι ενέργειες του πληρώματος της εταιρίας μας για τη διαχείριση του περιστατικού χαρακτηρίστηκαν από τον ΕΟΔΥ ως άκρως επιτυχημένες και επαινέθηκε η άρτια προετοιμασία και ο τρόπος χειρισμού της κατάστασης. Σημειώνεται ότι ήδη από την έναρξη των δρομολογίων της εταιρίας, όλο το προσωπικό της είναι πλήρως καταρτισμένο και ενημερωμένο σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ η εταιρία φροντίζει καθημερινά να τηρούνται αυστηρά και απαρέγκλιτα στο μέγιστο βαθμό όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τόσο των επιβαινόντων όσο και του προσωπικού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου