Τοπικές Ειδήσεις

«Με τηλεδιασκέψεις θα συνεχίσουν να γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου»

«Δεν μπορούμε να δώσουμε το κακό παράδειγμα, σαν Ρόδος –ειδικά αυτή την εποχή- και να ξεκινήσουμε τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, διά ζώσης».
Αυτό υπογράμμισε με δηλώσεις του χτες, ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παρατάξεως ‘ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ’ κ. Στράτος Καρίκης, σχολιάζοντας τη στάση των παρατάξεων της μειοψηφίας των κ.κ. Φ.Χατζηδιάκου και Δ.Κρητικού να απέχουν από τη συνεδρίαση.
«Η (προχθεσινή) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία των παρατάξεων των κ.κ. Φ. Χατζηδιάκου και Δ. Κρητικού ενώ συμμετείχε η παράταξη του κ. Τ. Πότσου. Αφού υπήρχε βέβαια η απαραίτητη απαρτία, προχωρήσαμε στην ψήφιση των θεμάτων τα οποία ήταν σοβαρά και όπως είναι γνωστό, κανένα θέμα δεν μπορεί να μείνει πίσω –ακόμη κι αν οι παρατάξεις της μειοψηφίας επιλέξουν να μην συμμετέχουν.
Θα πω το εξής: για το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, ο ελάχιστος αριθμός είναι τα 60 άτομα, που πρέπει να βρεθούν σε μια αίθουσα. Αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού, δεν παρέχει καμία ασφάλεια και θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη δυσφήμιση για τον Δήμο Ρόδου αλλά και για το νησί μας, να εντοπιστεί μετά, κάποιο κρούσμα. Θα ελάμβανε πολύ μεγάλες διαστάσεις και δημοσιότητα, την στιγμή που ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται ακόμη, τα αυστηρά μέτρα προστασίας. Τίποτε από αυτά δεν εφαρμόζονται με δική μας απόφαση. Κι εμείς, ως δημοτική αρχή, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις διά ζώσης, αλλά δεν είναι δυνατόν προς το παρόν.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό, ίσως κάποια στιγμή να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να βρούμε μια πολύ μεγαλύτερη αίθουσα που θα πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει πολλά άτομα –υπό την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.
Πάντως, θα είμαι ειλικρινής: προσωπικά, μέσα σε μια αίθουσα όπου θα βρίσκονται πάνω από 60 άτομα, δεν θα συμμετέχω. Τα παραδείγματα που έφεραν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, δεν μπορούσαν να συγκριθούν με τα δημοτικά συμβούλια, αφού ήταν συσκέψεις με 20-30 άτομα.
Συνεπώς, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις».

Ο κ. Καρίκης, επισήμανε ακόμη πως θα ήταν πολύ κακή διαφήμιση εάν η Ρόδος έδινε το αρνητικό παράδειγμα με τέτοιες αποφάσεις, την στιγμή που έχουμε καταφέρει να χαμηλώσουμε τους δείκτες των κρουσμάτων της πανδημίας:
«Την ώρα που η Ρόδος κατάφερε να μειώσει τους δείκτες με τα κρούσματα του κορωνοϊού, έχει μία πολύ καλή εικόνα προς τα έξω και είναι ένας ασφαλής προορισμός με προοπτικές να συνεχιστεί η τουριστική σεζόν μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου, το να περάσει προς τα έξω η εικόνα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, συνεδριάζει με πάνω από 60 άτομα, χωρίς αίσθηση και μέτρο ασφαλείας αποτελεί δυσφήμιση για τον τόπο.
Εμείς έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε τόσο το όνομα του νησιού, όσο και τα επιδημιολογικά δεδομένα που διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο (προς το παρόν).
Εμείς ως δημοτική αρχή με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, προχωράμε με βάση αυτά τα δεδομένα…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου