ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα πρώτος προορισμός διακοπών για τους Γάλλους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Ενας στους τρεις Γάλ­λους θα κάνει δια­κο­πές στο εξω­τε­ρι­κό εφέ­τος το κα­λο­καί­ρι, σύμ­φω­να με έρευ­να της εται­ρεί­ας Protourisme. Και πρώ­τος προ­ο­ρι­σμός όσων θα εκ­δρά­μουν εκτός γαλ­λι­κών συ­νό­ρων είναι η Ελ­λά­δα και ει­δι­κό­τε­ρα τα ελ­λη­νι­κά νησιά.
Πε­ρί­που 30,6 εκα­τομ­μύ­ρια γάλ­λοι πο­λί­τες (το 45% του πλη­θυ­σμού) θα κά­νουν εφέ­τος δια­κο­πές τους μήνες Ιού­λιο και Αύ­γου­στο, σύμ­φω­να με την έρευ­να. Θα είναι αι­σθη­τά πε­ρισ­σό­τε­ροι από πέ­ρυ­σι (κατά 1,4 εκατ. συ­γκε­κρι­μέ­να), ενώ θα ξο­δέ­ψουν και πε­ρισ­σό­τε­ρα στις δια­κο­πές τους: 678 ευρώ κατά μέσον όρο, αντί 643 ευρώ που ξό­δε­ψαν πέ­ρυ­σι.
Ση­μειω­τέ­ον ότι στην κατ’ άτομο του­ρι­στι­κή δα­πά­νη συ­νυ­πο­λο­γί­ζο­νται οι συ­γκοι­νω­νί­ες, η δια­μο­νή, το φα­γη­τό και οι διά­φο­ρες δρα­στη­ριό­τη­τες που έχει κά­ποιος στον τόπο προ­ο­ρι­σμού. Η μέση δα­πά­νη κατ’ άτομο όσων πα­ρα­θε­ρί­σουν εφέ­τος στη Γαλ­λία θα είναι 430 ευρώ.
Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, όσοι θα τα­ξι­δέ­ψουν στο εξω­τε­ρι­κό σε πο­σο­στό 43% θα κα­τα­λύ­σουν σε ξε­νο­δο­χείο. Πε­ρί­που το 33% θα προ­τι­μή­σει ένα επο­χι­κό κα­τά­λυ­μα (ενοι­κια­ζό­με­να δω­μά­τια, AirBnB), ενώ ένα 10% θα προ­τι­μή­σει ένα ορ­γα­νω­μέ­νο «του­ρι­στι­κό χωριό», όπως το Club Med για πα­ρά­δειγ­μα. «Το όλο πα­κέ­το που πε­ρι­λαμ­βά­νει με­τα­φο­ρά, δια­μο­νή, εστί­α­ση και δρα­στη­ριό­τη­τες (σπορ, εξε­ρευ­νή­σεις…) είναι ελ­κυ­στι­κό για τις οι­κο­γέ­νειες με μικρά παι­διά»εξή­γη­σε στη «Figaro» ο Ντι­ντιέ Αρινό, διευ­θυ­ντής της Protourisme.

Φθη­νές αε­ρο­με­τα­φο­ρές
 
Η αύ­ξη­ση των ανα­χω­ρή­σε­ων για το εξω­τε­ρι­κό οφεί­λε­ται στη με­γά­λη ανά­πτυ­ξη των αε­ρο­πο­ρι­κών εται­ρειών χα­μη­λού κό­στους, που με τις προ­σφο­ρές τους έχουν κάνει πολύ πιο προ­σι­τές τις με­τα­κι­νή­σεις, και επί­σης στο γε­γο­νός ότι οι Γάλ­λοι αρ­χί­ζουν να τα­ξι­δεύ­ουν και πάλι στις χώρες της Βό­ρειας Αφρι­κής, σύμ­φω­να με τον μά­να­τζερ της εξει­δι­κευ­μέ­νης σε του­ρι­στι­κά θέ­μα­τα εται­ρεί­ας ερευ­νών. Το Seto, άλ­λω­στε, το συν­δι­κά­το των ερ­γα­ζο­μέ­νων στον του­ρι­στι­κό τομέα στη Γαλ­λία, χα­ρα­κτη­ρί­ζει το εφε­τι­νό κα­λο­καί­ρι «άρι­στο» και «εξαι­ρε­τι­κό» για τον κλάδο.
Θε­α­μα­τι­κή αύ­ξη­ση έχει ση­μειώ­σει εφέ­τος το εν­δια­φέ­ρον των γάλ­λων του­ρι­στών για προ­ο­ρι­σμούς στη Βό­ρεια Αφρι­κή και στη Μέση Ανα­το­λή, καθώς απο­κα­θί­στα­ται το αί­σθη­μα ασφά­λειας των επι­σκε­πτών για τις χώρες αυτές που υπήρ­ξαν, άλ­λω­στε, πρώην γαλ­λι­κές αποι­κί­ες.
Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι οι κρα­τή­σεις για την Τυ­νη­σία είναι εφέ­τος αυ­ξη­μέ­νες κατά 110% συ­γκρι­τι­κά με πέ­ρυ­σι. Αυ­ξη­μέ­νη κατά 18% είναι η ζή­τη­ση για του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς στην Ασία – για την Ια­πω­νία, μά­λι­στα, οι κρα­τή­σεις εκτι­νά­χθη­καν κατά 68% υψη­λό­τε­ρα.
Παρά ταύτα, η Ελ­λά­δα έχει εκτο­πί­σει τις πολύ πιο εύ­κο­λα (από τη Γαλ­λία) προ­σβά­σι­μες Ισπα­νία και Ιτα­λία και έχει γίνει πλέον η πρώτη επι­λο­γή των γάλ­λων τα­ξι­διω­τών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.