Τοπικές Ειδήσεις

Κινητοποίηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο

Την Πέμπτη 28/5 στις 10:30, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο νησί μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα φοιτητών, για να δοθεί απάντηση στα οξυμένα προβλήματα τους, ιδιαίτερα των εστιακών. Πραγματοποίησαν κινητοποίηση στη Φοιτητική Μέριμνα και το γραφείο της αντιπρυτάνισσας, απαιτώντας να είναι οι εστίες ανοιχτές στους φοιτητές, να μην πεταχτούν τα πράγματα των φοιτητών από τα δωμάτια τους, να μην πληρώσουν οι φοιτητές από την τσέπη τους τα έξοδα μετακίνησης. Μάλιστα οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι σε ένα από τα κτήρια, χωρίς καμία ενημέρωση, τα δωμάτια τους είχαν ανοιχθεί, αφού οι ξενοδόχοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν και άλλα κρεβάτια στα δωμάτια των εστιών, έχοντας παρέμβει με απαράδεκτο τρόπο στα προσωπικά δεδομένα των παιδιών.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση εξ’ αποστάσεως των φοιτητών με το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο αποφάσισε να δοθεί παράταση στη διορία «έξωσης», αλλά και να επιτρέπεται στους φοιτητές που κατεβαίνουν στο νησί, να μείνουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα δωμάτια τους στις εστίες. Τα μέτρα αυτά, παρά τη μικρή «ανάσα» που μπορεί να δίνουν σε αρκετούς φοιτητές, δεν είναι παρά «στάλα στον ωκεανό» μπροστά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και σε καμία περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι οι φοιτητές δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη στα λόγια και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που δεν διστάζει να κάνει φοιτητές που ξεσπιτώνονται «μπαλάκι» μεταξύ του Υπουργείου, των ξενοδόχων, της μέριμνας και του Πανεπιστημίου.

Ο αγώνας για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών, δεν σταματάει εδώ. Κόντρα σε όλους αυτούς που θέλουν τη νεολαία με σκυφτό το κεφάλι, συμβιβασμένη με τα λίγα, οι φοιτητές με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες τους, τη διεκδίκηση ώστε να μην φορτωθούν τα βάρη για άλλη μια φορά στις πλάτες αυτών και των οικογενειών τους, θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή και τις σπουδές τους. Καλούν όλους τους φοιτητές το επόμενο διάστημα να είναι σε επαγρύπνηση, να μπουν και αυτοί στη μάχη, να αγκαλιαστεί το πλαίσιο αιτημάτων και από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου