Ειδήσεις

Γιατί δεν ανοίγουν όλα τα μικρά μαγαζιά στις 4 Μαΐου-Τσιόδρας: Δεν ήταν δική μας απόφαση αλλά του υπ. Ανάπτυξης

«Δεν ανοίγουν αυτά που θέλουμε αλλά αυτά που μπορούμε να διαχειριστούμε», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε ερώτηση της Δήμητρας Ευθυμιάδου για το ethnos.gr γιατί υπάρχουν αντιφατικές επιλογές στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 4 Μαΐου και δεν ανοίγουν όλα τα μικρά μαγαζιά του λιανικού εμπορίου.

Ο κ.Χαρδαλιάς παραδέχτηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν οι μηχανισμοί του κράτους να ελέγξουν εάν τηρούνται ή όχι τα μέτρα προστασίας. «Το βασικότερο από τα επιχειρήματα ήταν για το άνοιγμα εάν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. Αξίζει να τονιστεί ότι έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων γιατί ανοίγουν τα κέντρα αισθητικής όπου η επαφή του αισθητικού με τον πελάτη είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, ενώ δεν ανοίγουν στις 4 Μαΐου καταστήματα του λιανεμπορίου όπως ένδυσης και υπόδησης.

Βασικό επιχείρημα πάντως ήταν και ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και των ίδιων των επιχειρήσεων αλλά και η χωροταξική διασπορά των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τσιόδρας: Δεν ήταν δική μας απόφαση

Πάντως ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας στην ερώτηση του ethnos.gr, σημείωσε ότι επρόκειτο για απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο επέλεξε να ανοίξει μόνο το 10% των καταστημάτων. «Δεν πήραμε εμείς απόφαση το τι θα ανοίξει. Επέλεξε ο υπ. Ανάπτυξης να ανοίξει το 10% τον καταστημάτων όπως προτείναμε». επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό  κ. Τσιόδρας έφερε ως παραδείγματα τα καταστήματα αθλητικής υπόδησης-ένδυσης. Αφού επιτρέπεται η ατομική άθληση, γιατί να μην ανοίξουν;» είπε για να προσθέσει: «Όπως και με τα κέντρα αισθητικής, που έχουν να κάνουν με την ατομική υγιεινή μας. Με αυτό το σκεπτικό φαντάζομαι και καλά έκανε το υπ. Ανάπτυξης και προέκρινε κάποιες επιχειρήσεις να ανοίξουν έναντι άλλων» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου