Ειδήσεις

Στόλτενμπεργκ: Οι διαφορές Ελλάδας -Τουρκίας στο Αιγαίο να επιλυθούν μέσω του διαλόγου

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με Τούρκους δημοσιογράφους, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δυο πολύτιμοι σύμμαχοι. Είναι μέλη της Συμμαχίας για πολλές δεκαετίες από τη δεκαετία του 1950. Εκτιμώ και τις δυο χώρες για τη συνεισφορά τους στη Συμμαχία» δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας που σχετίζονται με ζητήματα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ελπίζω αυτές οι διαφορές να μπορούν να επιλυθούν στο πνεύμα του διαλόγου και χαιρετίζω το ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχουν μιλήσει για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Μόνο μέσω αυτού του είδους διαλόγου μπορούν να επιλυθούν οι διαφορές. Εχω μιλήσει φυσικά τόσο με τις τουρκικές όσο και με τις ελληνικές αρχές. Χαιρετίζω το γεγονός πως αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται μέσω άμεσου διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου