Ρεπορτάζ

Τρεις επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου κατηγορούνται για ρύπανση του περιβάλλοντος

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα εξεταστεί την προσεχή Τρίτη υπόθεση με κατηγορούμενους για ρύπανση περιβάλλοντος διά παραλείψεως, τρεις επιτελείς της ΔΕΥΑ Ρόδου που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ.
Κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για το ό,τι στην περιοχή της Καλλιθέας την 24/7/2014, υπό την ιδιότητά τους, ο πρώτος κατηγορούμενος ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής – προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών, ο δεύτερος κατηγορούμενος ως Διευθυντής Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων και ο τρίτος κατηγορούμενος ως προϊστάμενος Μηχανολογικού Τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης Εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΡ, προκάλεσαν με πρόθεση υποβάθμιση στο περιβάλλον.
Κρίθηκε ειδικότερα ότι δεν μερίμνησαν για την ορθή συντήρηση και λειτουργία του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΡ στην ανωτέρω περιοχή (Α/Σ Κ7) και ειδικότερα δεν φρόντισαν για την ομαλή λειτουργία του ανωτέρω αντλιοστασίου, αφήνοντάς το να λειτουργεί με τρεις αντλίες λυμάτων (αντί του προβλεπομένου αριθμού πέντε αντλιών) σε περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας και αυξημένων αναγκών, ούτε φρόντισαν για τη δέουσα συντήρηση των υπαρχουσών αντλιών, παρά το γεγονός ότι είχαν ιδιαίτερη προς τούτο νομική υποχρέωση.
Αποτέλεσμα της παράλειψης των οφειλομένων ενεργειών τους ήταν να «καούν» οι αντλίες λυμάτων του αντλιοστασίου και να περιέλθει αυτό σε μη λειτουργική κατάσταση, με τελική συνέπεια τη διαφυγή λυμάτων μέσω παρακειμένου ρέματος στη θάλασσα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος, δια της υποβαθμίσεώς του, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρίστανται οι δικηγόροι κκ. Ακης Δημητριάδης και Καλλιρόη Νικολιδάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου