ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σάββατο ορκίζονται οι βουλευτές, την Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής

news room 1 λεπτό ανάγνωση
βουλή

Το πρωί του Σαβ­βά­του θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η ορκω­μο­σία των 300 βου­λευ­τών που εξε­λέ­γη­σαν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμ­βρίου.

Σύμφωνα με την Ημε­ρή­σια Διάταξη που υπο­γρά­φε­ται από τον Δ’ Αντι­πρό­ε­δρο της Βουλής Νικήτα Κακλα­μάνη, η τελετή θα διε­ξα­χθεί στις 11 το πρωί.

Η μυστική ψηφο­φο­ρία για την εκλογή νέου Προ­έ­δρου της Βουλής θα διε­ξα­χθεί στις 11 το πρωί της Κυρια­κής, ενώ θα ακο­λου­θή­σει το μεση­μέρι η ψηφο­φο­ρία για την εκλογή των λοιπών μελών του Προ­ε­δρείου ώστε την Δευτέρα να αρχί­σουν οι προ­γραμ­μα­τι­κές δηλώ­σεις της νέας κυβέρ­νη­σης με την ομιλία του Πρω­θυ­πουρ­γού Αλέξη Τσίπρα.

Με αυτές τις συνε­δριά­σεις κηρ­ρύσ­σε­ται η έναρξη της ΙΖ’ Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Περιό­δου.

Σύμφωνα με τον Κανο­νι­σμό της Βουλής στις δύο πρώτες συνε­δριά­σεις της νέας Βουλής προ­ε­δρεύει ο πρώτος τη τάξει Αντι­πρό­ε­δρος της προη­γού­με­νης Βουλής που έχει επα­νε­κλε­γεί και γι’ αυτό θα προ­ε­δρεύ­σει ο Ν. Κακλα­μά­νης.

Από την προη­γού­μενη Βουλή δεν εξελέγη ο Α’ Αντι­πρό­ε­δρος της προη­γού­με­νης Βουλής Αλέξης Μητρό­που­λος, ο Β’ Αντι­πρό­ε­δρος Γιάννης Μπα­λά­φας είναι πλέον μέλος της κυβέρ­νη­σης και δεν μπορεί να προ­ε­δρεύ­σει, ενώ και η Γ’ Αντι­πρό­ε­δρος Δέσποινα Χαρα­λα­μπί­δου δεν επα­νε­ξε­λέγη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.