Τοπικές Ειδήσεις

Το Lutania Beach Hotel στα Κολύμπια, το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που πιστοποιείται με το πρότυπο SafeGuard της Bureau Veritas

Στις 24 Ιουλίου 2020, το ξενοδοχείο Lutania Beach Hotel, στα Κολύμπια Ρόδου, πέρασε επιτυχώς την επιθεώρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς Προτύπου Safeguard από την Bureau Veritas. Το ξενοδοχείο είναι το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που βρέθηκε να καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις, τόσο των Ελληνικών Πρωτοκόλλων Health First, όσο και του προτύπου SafeGuard για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας του.

Τo πρότυπο Safeguard® Restart Your Business with BV αποτελεί ολοκληρωμένο πρότυπο του Γαλλικού Φορέα Πιστοποίησης για την ασφαλή φιλοξενία επισκεπτών στον τομέα του τουρισμού, το οποίο έχουν εφαρμόσει άνω των 600 ξενοδοχείων παγκοσμίως. Η Bureau Veritas που ιδρύθηκε το 1828, είναι ένας διεθνής οργανισμός που ειδικεύεται στην επιθεώρηση, ανάλυση, έλεγχο και πιστοποίηση προϊόντων, υποδομών (κτίρια, βιομηχανικοί χώροι, ξενοδοχεία, εξοπλισμός, πλοία κ.λπ.) και συστήματα διαχείρισης σε σχέση με κανονιστικά ή εθελοντικά υψηλά διεθνή πρότυπα. Για την πρωτοφανή πανδημία του COVID 19 η Accor, ηγέτιδα δύναμη παγκοσμίως στον ξενοδοχειακό κλάδο της ολιστικής φιλοξενίας (augmented hospitality), και η Bureau Veritas με το διεθνές κύρος της σε ζητήματα επιθεώρησης και πιστοποίησης, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία πρωτοκόλλου που επικυρώνει ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της εστίασης έχουν ακολουθήσει τα υψηλά πρότυπα υγείας και ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας ΞΤΕΒ ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΑΕ, Κος Ευάγγελος Τσοσκούνογλου ανέφερε: «H φετινή χρονιά είναι η πιο περίεργη και ίσως η δυσκολότερη που έχω βιώσει στην καριέρα μου. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε την πιστοποίηση του προτύπου SafeGuard της Bureau Veritas θέλοντας να υπογραμμίσουμε τη σημασία της υπεύθυνης λειτουργίας του ξενοδοχείου απέναντι στους πελάτες, στους εργαζόμενους, στους μετόχους της εταιρείας αλλά και προς την κοινότητα στην οποία ζούμε και αναπτυσσόμαστε»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Κος Μιχάλης Γ. Μπακίρης δήλωσε σχετικά: «Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ξενοδοχείου Lutania Beach, κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια των πελατών και των εργαζομένων. Με αίσθημα ευθύνης, με την ομάδα του Lutania Beach εφαρμόζουμε τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές για την ασφάλεια των επισκεπτών, των εργαζομένων και των συνεργατών μας και αυτό πιστοποιείται πλέον από Διεθνή Οργανισμό ανεγνωρισμένου κύρους. Για πρώτη φόρα στην Ελλάδα δίνει η Bureau Veritas το πρότυπο Safeguard® Restart Your Business with BV και αυτό γίνεται στη Ρόδο και με μεγάλη τιμή στο ξενοδοχείο μας. Είναι η χρονιά όπου οι ξενοδόχοι πρέπει να δείξουν ψυχραιμία, και με σωστή πληροφόρηση και συνετές επιλογές, να διασφαλίσουν την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων τους και του προορισμού ΡΟΔΟΣ. Μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλή τουρισμό μέσα στην πανδημία και το Lutania Beach πιστοποιημένα το αποδεικνύει»

Ο Γενικός Διευθυντής του Industry & Facilities της Bureau Veritas κος Νίκος Τρίλιζας δήλωσε: «Η πιστοποίηση SafeGuard ® Restart Your Business with BV, επιτρέπει στα ξενοδοχεία, έχοντας λάβει τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας όχι μόνο να ανταποκριθούν στις αυξημένες προσδοκίες των πελατών, αλλά και να διαβεβαιώσουν το προσωπικό τους ότι μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με αυτοπεποίθηση. Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με το ξενοδοχείο Lutania Beach στην προσπάθειά τους να κάνουν τη διαφορά για τους πελάτες και το προσωπικό τους!»

Την προετοιμασία του ξενοδοχείου καθώς και την ανάπτυξη όλων των σχετικών διαδικασιών ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Κος Ανδρέας Τσοσκούνογλου με τη συνδρομή της άρτιας επιστημονικά συμβουλευτικής εταιρίας QAS, του Κου Ευάγγελου Γούλα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου