Τοπικές Ειδήσεις

“Ο ισλαμιστής Ερντογάν”- του Κωνσταντίνου Σαρή

Είναι χαρακτηριστικό των ανά τον κόσμο δικτατοριών να προσπαθούν λαϊκίζοντας να προσεταιριστούν κυρίως την λαϊκή μάζα. Σε μας επί δικτατορίας Παπαδοπούλου και ΣΙΑ εφευρέθη το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ–ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ.»

Ο «ηγέτης» Ερντογάν δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εξάπτει τον θρησκευτικό φανατισμό των Μουσουλμάνων, με την βεβήλωση της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ. Στην κυριολεξία, στην Τουρκία ο κόσμος όχι μόνο παραμένει αμόρφωτος στην πλειοψηφία, αλλά πεινάει. Πως λοιπόν θα τον αποπροσανατολίσει, εφεύρε να μετατρέψει τον ναό της του ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ σε Τζαμί, λες και δεν είχε πάμπολλα Τζαμιά για να ικανοποιήσει τα θρησκευτικά του πιστεύω. Όπου και να αντικρύσεις στην Τουρκία, Μιναρέδες βλέπεις, παρά ταύτα μετέτρεψε το κέντρο της Χριστιανοσύνης, το παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε Τζαμί για να παρασύρει τους αγράμματους ότι δεν είναι μόνο ο πολιτικός τους αλλά και ο θρησκευτικός τους ηγέτης σαν άλλος Αγιατολάχ Χομεϊνι. Προσέτρεξε απ’ ότι είδα, πλήθος πιστών μουσουλμάνων για να γονατίσουν και να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία, λες και δεν έβρισκαν μέχρι τότε άλλο Τζαμί για να προσευχηθούν στο Ισλάμ και στον προφήτη Μωάμεθ. Αλλά δεν είναι μόνο η Αγία Σοφία την οποίαν βεβήλωσαν, ήταν σε προγενέστερο χρόνο στη Σμύρνη και ο Ναός της Αγίας Φωτεινής αν δεν κάνω λάθος, τον οποίον γκρέμισαν προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος.

Τίποτα κ. Σουλτάνε δεν έχεις διδαχθεί από τον πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος έδωσε τα φώτα όχι μόνο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, αλλά και στην Ασία και την Αφρική και απανταχού της γης. Γιατί υπήρχε πάντοτε ελευθερία σκέψης και λόγου, τα οποία εσύ αντιμάχεσαι διότι σε φοβίζει η ελευθερία και η κριτική. Γι’ αυτό και έχουν αυτοεξοριστεί όλοι οι διανοούμενοι Τούρκοι ή βρίσκονται στην φυλακή. Εσένα σε ενδιαφέρει το πλήθος, η μάζα, το οποίο πείθεται εύκολα και σε ακολουθεί. Αυτή κατά την γνώμη μου ήταν η αιτία που πεισματικά επέμενες στο να μετατραπεί ο ναός της του ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ σε Τζαμί. Εμείς εδώ στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Ρόδο δεν κάνουμε καμία απολύτως διάκριση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Μάλιστα οι Μιναρέδες των Τζαμιών είναι κατά πολύ υψηλότεροι από τα Καμπαναριά των Εκκλησιών. Σεβόμαστε απόλυτα το

δικαίωμα του καθενός να έχει τις δικές του θρησκευτικές δοξασίες, όποιες και αν είναι αυτές. Στην δε Κομοτηνή οι Μιναρέδες είναι πολύ περισσότεροι από τις Εκκλησίες. Μάλιστα στην Αθήνα έχει κατασκευαστεί και στον Βοτανικό Τζαμί για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των Μουσουλμάνων.

Επίσης να σου πω ότι οι περισσότερες λέξεις της γλώσσας σας έχουν ρίζα ελληνική, η Κωνσταντινούπολη έγινε Ισταμπούλ και το φανάρι έγινε φενέρ και τόσα άλλα.

Τέλος να παρατηρήσω ότι για τις παράνομες γεωτρήσεις που πήγαινες να κάνεις για τα πετρέλαια, τα πήρες πίσω. Δεν έκανες όμως πίσω στο μείζον για την Χριστιανοσύνη ζήτημα του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας, διότι αυτό πουλάει στον αγράμματο λαό και φανατίζει και εσύ έχεις ανάγκη τον αγράμματο κόσμο. Μην ξεχνάς όμως την ιστορία και το παράδειγμα του Ισμέτ Ινονού.

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου