ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στήριξη αντί για φυλακή για νεαρούς χρήστες ναρκωτικών;

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ηρωίνη

Ένα πρω­το­πο­ρια­κό για τα ελ­λη­νι­κά δε­δο­μέ­να πρό­γραμ­μα έθεσε σε εφαρ­μο­γή και λει­τουρ­γεί ο Ορ­γα­νι­σμός Κατά των Ναρ­κω­τι­κών (ΟΚΑΝΑ).

Πρό­κει­ται για τα «πι­λο­τι­κά προ­γράμ­μα­τα εναλ­λα­κτι­κά της φυ­λά­κι­σης για πα­ρα­βά­τες χρή­στες πα­ρά­νο­μων ου­σιών», τα οποία απευ­θύ­νο­νται σε ανή­λι­κους ηλι­κί­ας 13 έως 18 ετών που

συλ­λαμ­βά­νο­νται για πα­ρά­βα­ση της νο­μο­θε­σί­ας περί ναρ­κω­τι­κών, καθώς και σε νέους ηλι­κί­ας 18 έως 24 ετών που έχουν συλ­λη­φθεί για πρώτη φορά για τον ίδιο λόγο.

Για την υλο­ποί­η­ση του προ­γράμ­μα­τος, ο Ορ­γα­νι­σμός δη­μιούρ­γη­σε στην Αθήνα και τη Θεσ­σα­λο­νί­κη την Υπη­ρε­σία Άμε­σης Κοι­νω­νι­κής Πα­ρέμ­βα­σης, που έχει ως στόχο πρω­τί­στως την έγκαι­ρη πα­ρέμ­βα­ση και την ψυ­χο­λο­γι­κή υπο­στή­ρι­ξη κατά τη σύλ­λη­ψη των νε­α­ρών χρη­στών των ιδίων και των οι­κο­γε­νειών τους.

Πα­ράλ­λη­λα, η Υπη­ρε­σία θα αξιο­λο­γεί τους νε­α­ρούς χρή­στες και θα τους πα­ρα­πέ­μπει σε θε­ρα­πευ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα, προ­κει­μέ­νου να προ­λη­φθεί μελ­λο­ντι­κή πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τα και να επι­τευ­χθεί ο απε­γκλω­βι­σμός τους από τη χρήση ου­σιών.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.