Ειδήσεις

Τσελίκ κατά Ελλάδας: Η Αθήνα δεν συμμορφώνεται με το Μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ

Το θέμα των Navtex ανακινεί ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν “πετάει το μπαλάκι” για την ακύρωση του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ στην Ελλάδα, σε σχόλια που έκανε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του κόμματος, τη Δευτέρα το απόγευμα.

“Παρά τη θετική προσέγγιση του οράματος που πρότεινε ο Μητσοτάκης για την επίλυση των ζητημάτων μας, η Ελλάδα δυστυχώς έλαβε μια απόφαση αντίθετη με την προσέγγιση εκεί. Η Ελλάδα τείνει να διατηρεί πολιτική έντασης. Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Αθηνών που υπογράφηκε το 1988, δεν υπάρχει στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου”, δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

“Όμως η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε με αυτήν τη συμφωνία και κήρυξε μια συγκεκριμένη περιοχή στο Αιγαίο ως στρατιωτικό χώρο εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση της Ελλάδας είναι τόσο αντίθετη με τη στάση στη συνάντηση με τον πρόεδρό μας όσο και στη συμφωνία. Ενάντια στην κίνηση αυτή της Ελλάδας να συνεχίσει αυτήν την πολιτική έντασης, η Τουρκία εξέδωσε επίσης NAVTEX. Αυτό που πρέπει να δει ολόκληρος ο κόσμος είναι αυτό: Η ένταση προκαλείται από την Ελλάδα”, τόνισε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου