Τοπικές Ειδήσεις

Κωνσταντίνος Σαρής: Επιστολή στον Δήμαρχο Ρόδου για το πρόβλημα των σκουπιδιών

Κύριε Δήμαρχε Ρόδου

Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα να ασχολούμαι μαζί σας και αν το κάνω είναι επειδή δίνετε εσείς την αφορμή με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας. Το πρόβλημα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ τους δημότες είναι η εικόνα την οποία παρουσιάζει η πόλη από πλευράς καθαριότητας και ιδιαίτερα σχετικά με την αποκομιδή των σκουπιδιών και να θυμάστε ότι η Ρόδος το 1961 επί Δημαρχίας Μιχαήλ Πετρίδη είχε βραβευθεί ως η καθαρότερη πόλη της Ευρώπης. Τώρα από όπου περάσεις θα δεις κάδους απορριμμάτων με σκουπίδια να ξεχειλίζουν τις περισσότερες φορές και να πέφτουν έξω από τους κάδους και επίσης πολλές φορές είναι και κάτω από τους κάδους. Δεν είναι μόνο η οσμή την οποίαν αποπνέουν είναι και η εντύπωση την οποίαν δημιουργούν όχι μόνο στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της Ρόδου ημεδαπούς και αλλοδαπούς. Θυμάμαι από το Δημοτικό Σχολείο ένα από τα βασικά θέματα τα οποία οι δάσκαλοί μας δίδασκαν ήταν «Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά».

Βέβαια εσείς σαν ξενοδόχος αλλά και Δήμαρχος μάλιστα της Ρόδου θα πρέπει να έχετε μεγαλύτερη ευαισθησία για την καθαριότητα της πόλης. Πάρα ταύτα δεν θα έγραφα οτιδήποτε εάν πάρα πολλοί δημότες της Ρόδου δεν με υποκινούσαν να ασχοληθώ με τα αυτονόητα. Όμως την απόφαση την πήρα όταν βλέπω τους κάδους απορριμμάτων να ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια και μάλιστα απέναντι από το Ξενοδοχείο των Ρόδων. Ειλικρινά λυπήθηκα για το κατάντημα της πόλης και για την εντύπωση την οποίαν θα σχηματίσουν οι επισκέπτες της και ιδιαίτερα σε περίοδο χαλεπή. Προφανώς και θα μου πείτε ότι αυτό δεν είναι δουλειά του Δημάρχου αφού υπάρχουν οι αρμόδιες προς τούτο Υπηρεσίες του Δήμου.

Όπως όμως θα γνωρίζετε για τους δημότες για όλα φταίει ο Δήμαρχος. Εκείνο το οποίο πρέπει να κάνετε είναι να ξυπνάτε λίγο ενωρίς και όχι στην 12η ώρα όπως λέγεται και να κάνετε μία βόλτα με τα πόδια στην πόλη για να διαπιστώσετε αν το πρόβλημα των σκουπιδιών και εν γένει η έλλειψη καθαριότητας υποβαθμίζουν την πόλη μας για να λάβετε τα αναγκαία μέτρα. Διαφορετικά θα μείνει στους δημότες η εντύπωση ότι ήσασταν ο πλέον ακατάλληλος Δήμαρχος. Βέβαια βλέπω τα παλαιά απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Ρόδου να ασχολούνται με την συλλογή των σκουπιδιών όμως αυτά δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Δεν γνωρίζω δε τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν πάρα πολλά απορριμματοφόρα οχήματα μόνιμα παρκαρισμένα στην λεωφόρο Τσαϊρι-Αεροδρομίου, δηλαδή σε αδράνεια.

Επιτέλους κ. Δήμαρχε ασχοληθείτε με την καθημερινότητα του Δήμου, αν και είναι πλέον αργά αφού τα σοβαρά τα λύσατε όλα. Η τελευταία εντύπωση είναι αυτή που παραμένει και μην σκεφτείτε την οποιαδήποτε σκοπιμότητα στις τοποθετήσεις μου απέναντί σας υπό την ιδιότητα του Δημάρχου για τα έργα και τις παραλείψεις σας

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου