Ειδήσεις

Γ. Γεραπετρίτης: Υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο με τους λόγους που το κόμμα Κασιδιάρη θα πρέπει να κοπεί

Ερωτηθείς «εάν η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα και για άλλα όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου» ο υπουργός απάντησε ότι «προς ώρας, ναι, μόνο για του κ. Κασιδιάρη»

«Προφανώς η ΝΔ που ήταν και η επισπεύδουσα πολιτική δύναμη των σχετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν από την Βουλή, θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εκλογές», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξή.

«Η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στον ‘Αρειο Πάγο στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψή της το κόμμα του κ. Κασιδιάρη δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί υποψήφιο στις εθνικές εκλογές»

Η απάντηση του υπουργού ήρθε, καθώς ρωτήθηκε για το εάν η ΝΔ πρόκειται να καταθέσει προσφυγή, καθώς το χρονικό περιθώριο λήγει αύριο τα μεσάνυχτα»

«Η ΝΔ ήταν σε αυτό το επίπεδο πάρα πολύ κάθετη. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια εγκληματική οργάνωση η οποία θα μπορέσει να εισέλθει στην Βουλή. Είναι όχι μόνο ένα δημοκρατικό αίτημα αλλά νομίζω ότι είναι και μια ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια την Δημοκρατία, που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε. Για τον λόγο αυτό» τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Προς ώρας, μόνο για τον Κασιδιάρη»
Ερωτηθείς «εάν η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα μόνο για το κόμμα Κασιδιάρη ή και για άλλα όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου» ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «προς ώρας, ναι, μόνο για του κ. Κασιδιάρη» καθώς «είναι αυτό που είναι προφανές ότι υπάρχει η διασύνδεση με καταδίκη στελέχους του για εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά με την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος στην Ελληνική Λύση μετά τις καταγγελίες πρώην βουλευτών του κόμματος, ο κ. Γεραπετρίτης, απάντησε ότι «η ΝΔ δεν ασχολείται και δεν πρόκειται να ασχοληθεί καθόλου με τα ζητήματα που ανάγονται στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα. Δεν έχει τέτοιου τύπου ωφελιμιστική πολιτική προσέγγιση. Και δεν πρόκειται να μπούμε στα εσωτερικά τους» προσθέτοντας ότι «εγώ, αυτό που ήθελα να τονίζω είναι ότι δεν μπορεί να παραμένει καμία απολύτως πολιτική σκιά ενόψει των επικείμενων εκλογών και για τον λόγο αυτό είναι προφανώς καλοδεχούμενη η οποιαδήποτε έρευνα γίνεται για να ξεκαθαρίσουν οι τυχόν σκιές». Ο υπουργός Επικρατείας, στην ερώτηση εάν είχε ακούσει στο Κοινοβούλιο, τέτοιου είδους σχόλια, δηλαδή ότι οι βουλευτές έδιναν «φακελάκι» με χρήματα στο κόμμα» απάντησε πως «προφανώς και όχι, δεν είναι μια πρακτική που να είναι αναγνωρισμένη. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ενδεχομένως μια πρακτική να αποδίδεται ένα μέρος των εσόδων είτε βουλευτών είτε στελεχών σε κόμματα αλλά από την άλλη πλευρά καμία απολύτως αναφορά σε οτιδήποτε μπορεί να γίνει κάτω από το τραπέζι που προφανώς και δεν είναι πολιτικά αποδεκτά».

Για Τέμπη: «Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους»
Κληθείς να σχολιάσει τις τρεις νέες διώξεις που ασκήθηκαν για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη και το εάν αναμένουμε και άλλες εξελίξεις, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως « η δικαστική έρευνα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς». Ανέφερε πως η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ανέλαβε την ευθύνη «με αίσθημα υψηλής αυτοκριτικής και δηλώσαμε πως η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί κάθαρση και η κάθαρση θα έρθει». Ερωτηθείς «εάν την ευθύνη της τραγωδίας την έχει μόνο ο σταθμάρχης», ο υπουργός είπε ότι πέρα από τις προσωπικές ευθύνες δεν μπορεί να παραμένουμε προσκολλημένοι σε αυτό διότι οι συστημικές διαχρονικές ατέλειες θα πρέπει να αναδεικνύονται και να φτάσουμε μέχρι βάθους την έρευνά μας».

Επισήμανε ότι το πόρισμα της διοικητικής επιτροπής διερεύνησης που ορίσθηκε «είναι κατά την άποψή μου αντικειμενικό» προσθέτοντας ότι «μπορεί κάποιος να έχει επιμέρους αντιρρήσεις αλλά το πόρισμα είναι κατεξοχήν αντικειμενικό. Αυτό έχει ήδη σταλεί στις αρμόδιες Αρχές που διεξάγουν την ανάκριση. Οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν περιφερειακά ζητήματα αλλά όλα όμως θα έρθουν στο φως καθώς όταν εμείς λέμε μέχρι τέλους, το εννοούμε απολύτως».

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου