Ρεπορτάζ

Θα λειτουργούν επί 12ωρης βάσεως οι αρχαιολογικοί χώροι

Από τις 8.00 έως τις 20:00 θα λειτουργούν ορισμένα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της Ρόδου κατά τη θερινή περίοδο.

Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με αφορμή τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς.
«Από την 1η Απριλίου μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και στο νησί μας θα λειτουργούν από τις 8.00 έως τις 20.00. Αυτή την ενημέρωση είχα από το υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως το πρόγραμμα αφορά πέντε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την απόφαση για δώδεκα ώρες θα είναι ανοικτά καθημερινά από την 1η Απριλίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, το Καστέλλο στη Μεσαιωνική Πόλη, το μουσείο και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Κάμειρο, στη Φιλέρημο και στη Λίνδο.

«Με τον τρόπο αυτό λύνονται τα προβλήματα και οι τουρίστες που έρχονται με τα κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Σε ένδειξη ευαρέσκειας θα διοργανώσουμε συναυλία την 1η Απριλίου στο Καστέλλο με τη Φιλαρμονική. Καλούμε όλους τους Ροδίτες να έρθουν καθώς η είσοδος θα είναι δωρεάν», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σχετικά με την συνάντησή του με τον υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε ότι συζητήθηκαν αρκετά θέματα.

«Στον υφυπουργό έθεσα θέματα που σχετίζονται με το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων. Συζητήσαμε για τη β’ φάση της περιμετρικής οδού, τη νέα είσοδο της πόλης και την επέκταση του αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα στη Νότια Ρόδο. Επιδιώκουμε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2.

Έθεσα το θέμα που αφορά τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου και τις στάσεις τις οποίες κάνουν. Γνωρίζω πως είναι λογικός, πρακτικός και αποτελεσματικός. Πιστεύω πως κάποια από αυτά τα έργα θα προχωρήσουν περισσότερο», δήλωσε ο κ. Σ. Κουσουρνάς και πρόσθεσε πως έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό και για την παραχώρηση του αεροδρομίου Ρόδου σε ιδιώτες.

Ο κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, 2 Απριλίου.
Στη συνεδρίαση θα γίνει συζήτηση για την παραχώρηση του αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ σε ιδιώτες αλλά και για το ακίνητο της Ροδιακής Έπαυλης.

«Θα δώσουμε απάντηση στην πρόταση που μας έχει καταθέσει η ΕΤΑΔ. Η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών δεν προσδιορίστηκε και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Σε ερώτηση αν θα προτείνει να γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις σε αντίδραση στις παράλογες αξιώσεις της ΕΤΑΔ, ο κ. Κουσουρνάς δήλωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Στη συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης θα γίνει συζήτηση και για την Πολεοδομική Μελέτη για τη Μεσαιωνική Πόλη.

«Θα κατατεθεί προς έγκριση η Πολεοδομική Μελέτη για τη Μεσαιωνική Πόλη. Σε προηγούμενη συνεδρίαση δεν εγκρίθηκε γιατί οι απόψεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου δεν ταυτίζονταν. Είναι κάτι που σχεδιάζεται εδώ και πολλά χρόνια. Εκτιμώ πως το κείμενο θα ψηφιστεί τώρα. Είναι ώρα να εφαρμοσθεί η μελέτη η οποία βάζει κανόνες», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες που έγιναν από τη διοίκηση του Σωματείου Ξεναγών για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, ο δήμαρχος δήλωσε πως την ευθύνη για τις αποκαταστάσεις σε ορισμένα σημεία έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου