Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου το Σάββατο 29/01  στις  19: 00  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Λόγω απουσίας του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννη Λογοθέτη, το λόγο έλαβε  ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Πρωτόπαπας.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του Συλλόγου ανακοίνωσε ότι  η Interlife Ασφαλιστική έχει ήδη  υποσχεθεί χορηγία  και για το 2018 και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο  των τοπικών  επιχειρήσεων.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες Skyexpress & Aegean Airlines, καλύπτουν το κόστος μεταφοράς του αίματος, προς Ρόδο & Αθήνα σε κάθε αιμοδοσία, ενώ πέρσι η Skyexpress κάλυψε εξ ολοκλήρου το κόστος μετακίνησης του κλιμακίου από τη Ρόδο.

Από την άλλη η ΑΝΕΚ και η Blue Star πάντα μετακινούν τα ασθενοφόρα δωρεάν.

 

Για τις αιμοδοσίες του 2017 έκανε γνωστά τα παρακάτω :

Αιμοδοσία 4/2017: 210 μονάδες

Αιμοδοσία 8-9-2017: 177 μονάδες

  • ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 

Ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου  έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες  ενέργειες να πιστοποιηθεί ως φορέας πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Αφενός, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (δεν ήταν υποχρεωτικό) και αφετέρου, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (υποχρεωτικό). Αναμένονται  και οι  2 φορείς για το τελικό πόρισμα.

  • ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σχετικά με το  ζήτημα που έχει προκύψει για το κτιριακό του Συλλόγου ο κ. Πρωτόπαπας ενημέρωσε  τα μέλη ότι ο  Πρόεδρος της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Καρπάθου έχει στείλει ήδη 2 έγγραφα για να επιστραφεί  ο χώρος  που είχε παραχωρήσει η προηγούμενη ΔΕ. Με το σκεπτικό ότι θα έρθει φυσιοθεραπευτής και δεν έχει άλλο χώρο.

« Με ενέργειες του το ΔΣ ζήτησε από τον Έπαρχο Καρπάθου και Κάσου, κ.  Γιάννη  Μηνατσή χώρο για το Σύλλογο και εκείνος χωρίς καμία αναστολή δέχθηκε και είμαστε στο στάδιο να δούμε ποιος χώρος θα παραχωρηθεί.  Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση απάντηση τον κο Μηνατσή και εντός του Φλεβάρη ελπίζω να έχει λυθεί και αυτό το θέμα.»

 

  • ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ 2018

Για τις αιμοδοσίες το  2018 ο κ. Πρωτόπαπας  ευελπιστεί στην βοήθεια  όλων :  «Ευελπιστούμε ότι το 2018 θα τα καταφέρουμε να κάνουμε 3 αιμοδοσίες. Ήδη έχει ανακοινωθεί για την επόμενη βδομάδα 1-2-3/2/2018 η αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Ευελπιστούμε στην βοήθεια όλων σας. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη αιμοδοσία είναι κομβικής σημασίας. Πρέπει όλοι σας να βοηθήσετε στην επόμενη αιμοδοσία

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ