Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο Βέλγος υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή σχετικά με τα νέα μέτρα ασφαλείας για το προσφυγικό, πρότεινε να “στιγματιστούν” οι πρόσφυγες από τους τοπικούς εκπροσώπους της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο Jan Jambon τόνισε στον Ρ/Σ RTBF, ότι οι πρόσφυγες θα πρέπει να φορούν ειδικά διακριτικά, ώστε η αστυνομία να τους εντοπίζει πιο εύκολα. Στη συνέχεια οι πρόσφυγες θα πρέπει να εγγράφονται στα κέντρα προσφύγων και η αστυνομία θα πρέπει να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές.

Δήλωσε, επίσης, ότι η ομοσπονδιακή και η τοπική αστυνομία θα πρέπει να επικοινωνούν καλύτερα και να μοιράζονται πληροφορίες: Η αναλυτική περιγραφή και τα προφίλ όλων των προσφύγων στις Βρυξέλλες θα πρέπει να μοιράζονται στους Δήμους.

Ο Philippe Hensmans από τη Διεθνή Αμνηστία δήλωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα θα «στιγματίσουν» τους ανθρώπους αυτούς. Σύμφωνα με την Fedasil (βελγική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την υποδοχή των αιτούντων άσυλο) υπήρχαν περισσότεροι από 22.600 πρόσφυγες στο Βέλγιο στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ο Jan Jambon θα προτείνει τα νέα αυτά μέτρα σήμερα στον υπουργό Μετανάστευσης Theo Francken σε συνάντηση των δύο ανδρών στο Γραφείο Μετανάστευσης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ