Αθλητικά

Run Greece Ρόδος: Αντίστροφη μέτρηση για την φετινή διοργάνωση

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του «Run Greece» στην Ρόδο στις 24 Οκτωβρίου, με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σε λιγότερο από ένα μήνα (24/10) θα διεξαχθεί στη Ρόδο η αθλητική εκδήλωση με την επωνυμία “Run Greece”, στο επίπεδο συνδιοργάνωσης του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου) με την Π.Ν.ΑΙ. και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ).
Πρόκειται για αγώνες δρόμου επί δημόσιας οδού (5 και 10 χλμ), με αγωνιστικά άλλα και συμμετοχικά χαρακτηριστικά, όπου μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες αθλητικών σωματείων, αλλά και (αθλούμενοι και μη) πολίτες που τους αρέσει το δυναμικό περπάτημα (συναντάμε αρκετούς και αρκετές με αθλητική ενδυμασία στους δρόμους της πόλης).
Ουσιαστικά πρόκειται για επανεκκίνηση του θεσμού, ύστερα από μια παύση το 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Λόγω των περιοριστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, που εξακολουθούν να ισχύουν σε οτι αφορά τις μαζικές δρομικές διοργανώσεις εκτός σταδίων (συμμετοχές μόνο πλήρως εμβολιασμένων ή νοσησάντων), ο αριθμός των συμμετοχών θα κινηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, αν συγκριθεί με τις συμμετοχές του 2019 (περίπου 2.000 άτομα).
Η διαδρομή θα είναι η ίδια με αυτήν που ήταν και στις προηγούμενες διοργανώσεις (2017-2018-2019), με μια… έκτακτη τροποποίηση στο κομμάτι της διαδρομής που προσεγγίζει το φάρο του Αγίου Νικολάου.
Οι αγωνιζόμενοι αντί να διασχίσουν το κάτω διάζωμα του μώλου, μπροστά από τα αγκυροβολημένα σκάφη της μαρίνας (ετησία εκδήλωση yacthing festival στο κάτω διάζωμα την ημέρα του αγώνα), θα διατρέξουν το πάνω διάζωμα (μύλοι) μέχρι το φάρο και αφού κάνουν αναστροφή, θα επιστρέφουν ξανά από το πάνω διάζωμα (μύλοι) για να συνεχίσουν περνώντας από την πύλη Ελευθερίας προς το λιμάνι.
Μια διαδρομή, για την οποία η Ρόδος και οι Ροδίτες υπερηφανεύονται για την εικόνα που “περνά” μέσω των social media σε όλο τον κόσμο!
Εκκίνηση μπροστά από το βωμό της πατρίδας επί της λεωφόρου Μανδρακίου, μεταξύ του Δημαρχιακού Μεγάρου και του εκπληκτικού σε ομορφιά κτηριακού συγκροτήματος (Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής), όπου στεγάζεται το διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Με κατεύθυνση παραλιακά το λιμάνι διατρέχουμε η… περιδιαβαίνουμε περιμετρικά την παλιά πόλη έξω από τα τείχη, ακολουθώντας την οδό Βύρωνος, περνάμε μπροστά από την εκκλησία του Sant Fratcisco, συνεχίζουμε επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, λεωφόρου Εθνάρχη Μακαρίου, πλατειάς Κύπρου και μέσω του πεζόδρομου της Εθνάρχου Μακαρίου βγαίνουμε στη Λεωφόρο της 7ης Μαρτίου (Μανδράκι) με κατεύθυνση την αψίδα τερματισμού των 5.000μ!
Για τους πιο… γυμνασμένους μπορούν να επιλέξουν τα 10 χλμ, οπότε θα πρέπει να ολοκληρώσουν δυο γύρους της διαδρομής.
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: www. run-greece.gr μέχρι τις 19/10/2021.
Σταθερά κι φέτος, παρά τα περιοριστικά μέτρα που θα εφαρμοστούν στον αγώνα, οι χορηγοί μας εμπιστεύονται και στέκονται δίπλα μας!
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) έχουν αναλάβει να καλύψουν διάφορες δράσεις και δαπάνες. Παράλληλα οι ακτοπλοϊκή εταιρεία “Δωδεκάνησος Ναυτιλιακη”, εκτός από τα δεκαπέντε (15) δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια που προσφέρει στην Οργανωτική Επιτροπή για την πρόσκληση των αθλητών μας από τα νησιά της Δωδεκανήσου, προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια προς και από τη Ρόδο πριν και μετά την εκδήλωση (21/10-26/10), σε όσους και όσες επιθυμούν να συνδυάσουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες με μια τριήμερη η τετραήμερη εκδρομή στη Ρόδο το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη!
Τέλος, επαναλαμβάνει τη γενναιόδωρη προσφορά που υπήρχε και στα δυο προηγούμενα ‘’Run Greece’’ το 2018 και το 2019, με τη χορηγία δώδεκα (12) ακτοπλοϊκών εισιτήριων στους έξι (6) καλύτερους αθλητές και τις έξι (6) καλύτερες αθλήτριες, από τα έξι (6) νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο και Σύμη) διάρκειας ενός έτους!
Οι δώδεκα (12) αυτοί νικητές και νικήτριες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα πλωτά μέσα της εταιρείας επί ένα χρόνο, ταξιδεύοντας δωρεάν!
Στους χορηγούς συμπεριλαμβάνεται ξανά και η ΔΕΔΔΗΕ, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον κοινωνικό της χαρακτήρα, στηρίζοντας μαζικές εκδηλώσεις με πάνδημη συμμετοχή!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου