Με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ξεκίνησαν το… τουρ τους στην Αθήνα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας. Η πολυμελής ομάδα των τεχνοκρατών από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και ESM πέρασε την πόρτα του κτηρίου λίγο μετά τις 10 το πρωί, όπου θα συζητηθούν σε αρχικά στάδια τα βασικά σημεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα πραγματοποιηθούν σε παράλληλες ομάδες εργασίας και θα έχουν στην ατζέντα τους δημοσιονομικά θέματα, το συνταξιοδοτικό, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων, κ.λπ.

«Θα μελετήσουμε και θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν συναντήσεις των υπουργών με τους επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών, απάντησε: «Οι υπουργοί αργότερα και εάν χρειαστεί».

Aξίζει να σημειώσουμε ότι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτος αμέσως μετά τους εκπροσώπους της Τρόικας έφτασε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας.

«Ότι είναι να μάθετε για τις συναντήσεις θα το μάθετε από τους συντονιστές της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε ένα γραφείο υποστήριξης της διαπραγμάτευσης. Ενημερωνόμαστε και δίνουμε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κυλήσει ομαλά η διαπραγμάτευση», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ