Ειδήσεις

Δημήτρης Γάκης: «Ο ΙΚΑΡΟΣ επέστρεψε στο σπίτι του!»

Την ικανοποίησή του για τη μεταφορά στη Ρόδο της Έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη με τη συλλογή κεραμικών «ΙΚΑΡΟΣ» του Γιάννου Ιωαννίδη εξέφρασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και δήλωσε:

«Η μεταφορά από το Μουσείο Μπενάκη της Έκθεσης Κεραμικών της ιστορικής ροδίτικης βιομηχανίας «ICARO-ΙΚΑΡΟΣ» στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αναδεικνύει μια σημαντική πλευρά της κοινωνικής και πολιτιστικής ιστορίας του νησιού μας.

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που η πρότασή μου – από τα εγκαίνια ακόμα της Έκθεσης στην Αθήνα – ώστε να ενταχθεί η εμβληματική αυτή Έκθεση στην πολιτιστική ατζέντα του νησιού μας, βρήκε θετική ανταπόκριση από το Μουσείο Μπενάκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου, που την εμπλούτισαν με εκθέματα από τη συλλογή του Δήμου Ρόδου και παρουσιάζουν από σήμερα στο γενέθλιο τόπο τους τα εξαιρετικής ποιότητας καλλιτεχνικά κεραμικά «Ιζνίκ» της Ρόδου.

Η συνέργεια του πολιτισμού με τον τουρισμό, αποτελεί μία σταθερή πολιτική μου στόχευση για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Δωδεκάνησο και η υλοποίηση δράσεων που αναδεικνύουν τη βιομηχανική και πολιτισμική ιστορία της Ρόδου όπως η σημερινή Έκθεση των κεραμικών «ΙΚΑΡΟΣ», δικαιώνουν τις προσπάθειές μου.

Με μια τέτοια αντίληψη, που συνδέει αρμονικά τον πολιτισμό με την προβολή των νησιών μας και την οικονομική ανάπτυξη, πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε και στο μέλλον.

Και η σημερινή Έκθεση, που εγκαινιάζεται σ’ ένα από τα εμβληματικότερα μνημεία της Ρόδου – το Καστέλλο, αποτελεί ένα αξιόλογο βήμα και ένα παράδειγμα για ανάλογες μελλοντικές συνέργειες και δράσεις.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου