Ειδήσεις

Επιχορήγηση φορέων και σωματείων για δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής

Τροπολογία που προβλέπει επιχορήγηση σε φορείς και σωματεία για δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής 30 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε στο πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” του υπουργείου Τουρισμού.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης φορέων και σωματείων που εδρεύουν στον οικείο δήμο και αναπτύσσουν δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, υπό την προϋπόθεση ότι ο δήμος μετέχει σε αυτά με ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%).

Όπως αναφέρεται “στην παρούσα οικονομική συγκυρία και αποκλειστικά για το 2020 η εν λόγω ρύθμιση κρίνεται επιβεβλημένη για λόγους επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Για τους λόγους αυτούς το ανώτατο όριο επιχορηγήσεων που μπορούν να διαθέτουν οι δήμοι στους περιοριστικά αναφερόμενους φορείς και σωματεία που αναπτύσσουν δράσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής ανέρχεται σε δύο και μισό εκατοστά (2,5%) επί των τακτικών τους εσόδων”.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου