Διμέτωπη επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καταγγέλλοντας ότι και οι δύο “ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος”.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα “απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ” και συμπληρώνει ότι “πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ”.
Σημειώνεται ότι ο διοικητής της ΤτΕ, μιλώντας στο 12th Insurance Conference σχετικά με τις προκλήσεις της γήρανσης του πληθυσμού για την ελληνική οικονομία, είπε μεταξύ άλλων ότι “τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα”.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού “ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του”.








Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.