Ο προπονητής του Ακουσίλαου Σάββας Καραβόλιας μίλησε σε γνωστή αθλητική ιστοσελίδα του νησιού μας για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στον 1ο όμιλο της Β’ Κατηγορίας, αλλά και την συνέχεια της σεζόν, η οποία έχει διακοπεί λόγω κορωνοϊού.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
«Κατ’ αρχάς για να μπορέσουμε στο μέλλον να ξανασχοληθούμε και να συζητάμε για το ποδόσφαιρο, πρέπει όπως οφείλουμε όλοι μας για την ώρα, να κάνουμε υπομονή κλεισμένοι στα σπίτια μας μετά και τις οδηγίες των ειδικών έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε εξάπλωση του ιού, για να παραμείνουμε υγιείς και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα γήπεδα. Εύχομαι να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτό το πρωτοφανές κακό δίχως άλλες ανθρώπινες απώλειες. Το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της υγείας μας είναι που μας ενδιαφέρει πρώτα απ’ όλα και το ποδόσφαιρο σίγουρα το προσπερνάμε την δεδομένη στιγμή, διότι μετά την κορωνοϊού εποχή (έτσι πλέον θα χαρακτηρίζονται οι εποχές) μας περιμένουν πολύ δύσκολες καταστάσεις είτε από οικονομικής απόψεως είτε από το μεταναστευτικό είτε από το θράσος του γείτονα. Εγώ προσωπικά είμαι αισιόδοξος και σίγουρα θα τα καταφέρουμε.
Όσον αφορά την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μου του Ακουσίλαου Φανών. Μπορεί να μην ξεκινήσαμε ιδανικά το πρωτάθλημα αλλά καταφέραμε πολύ σύντομα να… σηκώσουμε κεφάλι και με ένα σερί 10 νικών φτάσαμε 2οι παραμένοντας εκεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική πριν την διακοπή. Εμείς δεν προλάβαμε να αγωνιστούμε και έτσι τώρα βρισκόμαστε στην 4η θέση με 28 βαθμούς άλλα και με 2 παιχνίδια λιγότερα. Κάναμε μια αξιόλογη πορεία στο Κύπελλο αποκλείοντας 2 ομάδες της Α’ Κατηγορίας και μια της Β’ αλλά και σε αυτό που αποκλειστήκαμε από ομάδα της Α’. Σίγουρα μας αδικεί το αποτέλεσμα χωρίς να προσβάλλω την νίκη -πρόκριση του αντιπάλου. Όπως επισήμανα και τους προηγούμενους μήνες, η αγωνιστικότητα των παικτών μου, η εικόνα μας στο γήπεδο, εκτός μερικών κακών παιχνιδιών και όλα τα θετικά κυρίως αποτελέσματα, έδειξαν μια ομάδα με ταυτότητα και με αξίες παικτών. Ίσες και τόσες όσες χρειάζεται μια ομάδα για να ανταποκριθεί με το παραπάνω στο πρωτάθλημα της Β’ αλλά και της Α’ όπως επισήμαναν πολλοί από τους αντιπάλους μας.
Η πολύ καλή φετινή πορεία του Ακουσιλάου την οποία είχε να κάνει πολλά χρόνια, ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών όλων (φιλάθλων, διοίκησης, παικτών) και φυσικά την δική μου ως προπονητής, ο οποίος είναι ο πρώτος πάντα που ονειρεύεται και ελπίζει σε διακρίσεις με την ομάδα που προπονεί. Όμως από την αρχή εγώ και η διοίκηση προσγειωμένοι πάντα στις δυνατότητες του συλλόγου, θέσαμε ως στόχο την δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας στην Β’ Κατηγορία, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για μια ομάδα που να μπορέσει να ανταποκριθεί σε περίπτωση πρωταγωνιστικού ρόλου στο πρωτάθλημα, αλλά και να διεκδικήσει εδώ πλέον που φτάσαμε (και θα είναι σίγουρα η απόλυτη δικαίωση για μας) την συμμετοχή μας στα μπαράζ και την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Θεωρώ πως θα είναι δίκαιο βάση της συνολικής εικόνας που έχει η ομάδα μου ως τώρα.
Σίγουρα διαφωνούμε με τις φήμες να τελειώσουν ως έχουν τα πρωταθλήματα και να επικυρωθούν οι βαθμολογίες κάτι που μας αδικεί με μείον 2 παιχνίδια. Όπως και στο να μην ισχύσουν τα φετινά πρωταθλήματα διότι θα δημιουργηθούν πολλά άλλα προβλήματα στις ομάδες την επόμενη χρονιά. Όλοι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Μέσα Μαΐου μέχρι μέσα Ιουνίου θεωρώ πως είναι εφικτό ή ακόμα στην έσχατη και Αύγουστο ή Σεπτέμβριο όπως αναφέρουν αρκετοί, αλλά στην Ρόδο και σε άλλα νησιά είναι πολύ δυσκολότερη η κατάσταση τέτοιους μήνες λόγω δουλειών και ζέστης γιατί μιλάμε και για ερασιτέχνες παίκτες. Επίσης θεωρώ πως στην μετά κορωνοϊού εποχή όλες οι ομάδες πρέπει να επικεντρωθούν στις υποδομές τους και στις ακαδημίες τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο μέλλον οι αντρικές ομάδες.
Την δεδομένη στιγμή όμως το μόνο που ευχόμαστε είναι η υγεία όλων μας και να τελειώσει το γρηγορότερο αυτός ο μικρός ‘’Γολγοθάς’’. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όσο και αν χρειαστεί και μετά ξαναμιλάμε για το ποδόσφαιρο, είναι να μείνουμε σπίτια μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής! Εύχομαι το φως της Αναστάσεως του Κυρίου που έρχεται αυτές τις Άγιες Μέρες να εξαλείψει το κακό των ημερών μας και να μας φωτίσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Καλή δύναμη με υγεία σε όλους και καλό Πάσχα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ