Σε πλήρη λειτουργία τίθενται τρεις θάλαμοι απομόνωσης ασθενών που παρελήφθησαν χθες και παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος μετέβη συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής στον λιμένα της Ρόδου για να εποπτεύσει την διαδικασία μεταφοράς των τριών θαλάμων από πλοίο τύπου cargo και ακολούθως παρέδωσε τους θαλάμους στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρ. Ρουμάνη.


Σημειώνεται ότι επίκειται άμεσα η στήριξη των δημόσιων δομών υγείας με την προμήθεια μηχανημάτων μοριακών εξετάσεων, που θα δώσουν στα νοσοκομεία τη δυνατότητα να έχουν απάντηση μέσα σε μία ώρα στην εξέταση κορωνοϊού αλλά και για τριάντα άλλες σοβαρές ασθένειες.

Τονίζεται ακόμη ότι ο κ. Χατζημάρκος, έχει γνωστοποιήσει αρμοδίως και την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει τις δομές Υγείας στη μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, μέσω και της μίσθωσης χώρων (π.χ. ξενοδοχείων) είτε για τη νοσηλεία ελαφρά νοσούντων είτε για την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών.

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου της  Περιφέρειας;

Γ. Χατζημάρκος: «Με σκληρή δουλειά, με αισιοδοξία, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η παράδοση τριών θαλάμων απομόνωσης (Ιsolation Βoxes) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου.

Οι θάλαμοι απομόνωσης κρίθηκαν από την Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως απολύτως απαραίτητοι για τη θωράκιση του Νοσοκομείου, στη διαχείριση των περιστατικών που αυτό το διάστημα καλείται να αντιμετωπίσει.

Από την ημέρα που ζητήθηκαν, προ δεκαημέρου περίπου, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία διοικητικά, μέχρι και την παράδοσή τους στο νοσοκομείο, χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Η δαπάνη για την αγορά και την εγκατάσταση βάρυνε εξ ολοκλήρου τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Άλλωστε, για τη στήριξη των δομών υγείας του Νοτίου Αιγαίου είτε με αναλώσιμα είτε με ιατρικό εξοπλισμό, η Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη δεσμεύσει το ποσό του 1,7 εκ. ευρώ. Σημειωτέον ότι χθες, προς της παράδοσης των θαλάμων απομόνωσης, παραδόθηκαν και 5.000 μάσκες για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν.Ρ., αφού τα αποθέματά του είχαν μειωθεί επικίνδυνα.

Κατά την παράδοση των θαλάμων απομόνωσης, ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος δήλωσε από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η κρίση, είμαστε επί ποδός με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθώντας να στηρίξουμε τα νησιά μας και να ενδυναμώσουμε τις δομές υγείας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο πολύ μεγάλο φορτίο, το οποίο καλούνται να σηκώσουν. Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού μας, το σύνολο πολιτικού προσωπικού αλλά και το σύνολο του προϋπολογισμού μας είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης και θα παραμείνει μέχρι να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε: Να επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Με σκληρή δουλειά, με αισιοδοξία, με αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα.»

 

3 σχόλια στο Παραδόθηκαν στο νοσοκομείο από τον περιφερειάρχη τρεις θάλαμοι απομόνωσης ασθενών

  1. Avatar Ο/Η Jordan λέει:

    Εκεί στην περιφέρεια έχουν ακούσει κάτι σχετικά με τα παλιά σφαγεία και τους Ρομα με την επίθεση στους πυροσβέστες? Δεν νομίζω. Ζουν στον δικό τους κόσμο της ψηφοθηριας……

  2. Avatar Ο/Η Jo λέει:

    Νέα παράσταση από τον περιφερειαρχη….πράγματι ειναι πολύ ταλαντούχος

  3. Avatar Ο/Η aristarxos λέει:

    agapame kai ton periferiarxi mas alla kai ton kyrio roymani, dioti apla agonizonte! sebasmos loipon kai stoys duo toys! eixame amfibolies ontos gia ton kyrio roymani sthn arxh, omws twra exei twn plhres sebasmo ollwn mas! kyrioi sas euxaristoyme!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ