Ειδήσεις

Παράταση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» – Πότε θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

Την επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού και για το 2021 ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ που «έτρεξε» φέτος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, αναμένεται να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.

Μέχρι πότε παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που βρίσκεται σε εξέλιξη

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του tourismtoday, παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα έληγε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Αλλά πρόκειται να παραταθεί μέχρι την άνοιξη. Με στόχο την τόνωση της ζήτησης και για τους χειμερινούς προορισμούς της χώρας.

Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα. Ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και καταλύματα που βρίσκονται σε χειμερινούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Τι θα ισχύσει για τα vouchers του ιδιωτικού τομέα

Την ίδια στιγμή, όπως επεσήμανε ο Χ. Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής, το 2021 θα επαναληφθεί και το πρόγραμμα που θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού. Και προβλέπει τη χορήγηση ταξιδιωτικών vouchers έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα.

«Την ίδια επέκταση για του χρόνου θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και για τα προγράμματα «voucher» του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, οι επιχειρηματίες απέκτησαν τη δυνατότητα να παρέχουν στους υπαλλήλους τους εν είδει bonus κουπόνια για τον εσωτερικό τουρισμό. Σημαντικό κίνητρο για τη χρήση αυτού του νέου «εργαλείου» αποτέλεσε η ταυτόχρονη απαλλαγή από τη φορολογία εισοδήματος για το έτος 2020 του εκάστοτε ποσού που διετέθη υπό μορφή voucher.

Πηγή :tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου