Ειδήσεις

Νέος Ποινικός Κώδικας: Επιβαρυντική περίσταση η επίθεση (αντιεμβολιαστών) σε εκπαιδευτικούς-υγειονομικούς

Μπλόκο του Υπουργείου Δικαιοσύνης στους αντιεμβολιαστές με μια ακόμα παρέμβαση στο δρόμο της προστασίας των δημόσιων λειτουργών από επιθέσεις, ενώ εκτελούν το καθήκον τους.

Στο νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία πλέον θεωρείται επιβαρυντική περίσταση η τέλεση σωματικής βλάβης σε βάρος υπαλλήλου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όσο και σε σχέση με την υπηρεσία τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ποινή θα φτάσει στα ανώτατα όρια της σε περίπτωση που το θύμα επίθεσης είναι κρατικός λειτουργός.

Ποιους αφορά

Η διάταξη αυτή αφορά μια ευρεία γκάμα υπαλλήλων (π.χ εφοριακών, γιατρών, εκπαιδευτικών κλπ) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους όσο και σε σχέση με την υπηρεσία τους. Αφορά τα αδικήματα της απλής, επικίνδυνης, βαριάς και θανατηφόρας σωματικής βλάβης (308-311 ΠΚ). Ουσιαστικά η επιβαρυντική περίσταση δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε δικαστή να επιβάλλει την προβλεπόμενη ποινή στα ανώτατα όρια της.

Ουσιαστικά δε είναι μια ακόμα διάταξη που στρέφεται στην προστασία των εκπαιδευτικών και υγειονομικών, οι οποίοι δέχονται αναίτιες επιθέσεις από αντιεμβολιαστές γιατί απλώς τηρούν το νόμο.

Πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου