Ειδήσεις

Βούτσης: Αλλαγή εκλογικού νόμου και γερμανικές αποζημιώσεις θα έρθουν στη Βουλή

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου ως ένα από τα σοβαρά ζητήματα για τα οποία, μάλιστα, η Αριστερά έχει διαχρονικά δεσμευθεί», πρόκειται να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης της νέας Βουλής, σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρό της Νίκο Βούτση. Επιπλέον σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανή η ανανέωση της εντολής «για τις γερμανικές αποζημιώσεις, που υπήρχε ομόφωνη κατεύθυνση, όπως και για τα θέματα που αφορούν σε Εξεταστικές Επιτροπές για σκάνδαλα ή για το μνημόνιο».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News αναφέρθηκε εκτεταμένα στο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαφθοράς που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει θέση στο επίκεντρο και υπογράμμισε ότι «τα συνταγματικά ζητήματα, με κυριότερα αυτά που αφορούν στην ευθύνη των υπουργών, προφανώς θα μπουν στο κέντρο της συζήτησης», καθώς, «αυτή η Βουλή δεν μπορεί παρά να είναι και προπομπός της επόμενης ως αναθεωρητικής Βουλής».

Ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε τη διάκριση της δεξιάς και της αριστεράς «ως εκ των ων ουκ άνευ», ειδικά σε συνθήκες κρίσης. Επιπλέον τόνισε ότι «σε θέματα στα οποία απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση και συναίνεση, η Βουλή μπορεί να διευκολύνει μέσα από τον απρόσκοπτο, έγκαιρο και σε βάθος διάλογο» ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν σχετίζεται «με κυβερνήσεις εθνικής ενότητας ή ειδικού σκοπού».

Αναφερόμενος στα προνόμια των βουλευτών υπογράμμισε ότι «με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο περαιτέρω ρυθμίσεων που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς για τις απολαβές των βουλευτών» ενώ συμπλήρωσε ότι οι όποιες αλλαγές στην λειτουργία της Βουλής θα περάσουν από τα αρμόδια συλλογικά όργανα.

Τέλος ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε για την απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις και ακραίες, οριακές συγκρούσεις που παράγουν διχασμό στο δημόσιο βίο».

real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου