ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δημοσκόπηση

Δυ­να­μι­κή αυ­το­δυ­να­μί­ας στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ κα­τα­γρά­φει η δη­μο­σκό­πη­ση της Public Issue για την «Εφη­με­ρί­δα των Συ­ντα­κτών».

Το κόμμα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης έχει φτά­σει τη δια­φο­ρά του στις 11 πο­σο­στιαί­ες μο­νά­δες (36% ένα­ντι 25%), προ­βά­δι­σμα που είναι το με­γα­λύ­τε­ρο από τις αρχές του έτους. Ακο­λου­θούν το Πο­τά­μι με 9,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανε­ξάρ­τη­τοι Έλ­λη­νες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Στην πα­ρά­στα­ση νίκης ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προη­γεί­ται με δια­φο­ρά 40 μο­νά­δων (64% ένα­ντι 24%) ανοί­γο­ντας την ψα­λί­δα στο απώ­τα­το ση­μείο από τον Ια­νουά­ριο του 2014 και με αυ­ξη­τι­κή τάση μετά τις ευ­ρω­ε­κλο­γές του Μαΐου.

Στο ερώ­τη­μα ποια κυ­βέρ­νη­ση μπο­ρεί να αντι­με­τω­πί­σει κα­λύ­τε­ρα τα προ­βλή­μα­τα της χώρας το 42% απα­ντά­ει καμία από τις δύο, ενώ το 31% επι­λέ­γει ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ και το 22% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Κα­ταλ­λη­λό­τε­ρος για πρω­θυ­πουρ­γός θε­ω­ρεί­ται ο Αντώ­νης Σα­μα­ράς με 38% ένα­ντι 34% του Αλέξη Τσί­πρα, ενώ το 28% λέει «κα­νέ­νας από τους δύο» ή δεν εκ­φρά­ζει γνώμη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.