Ειδήσεις

«Τυπικού χαρακτήρα» η χθεσινή συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου

«Τυπικού» χαρακτήρα με μια σειρά από εγκρίσεις για έργα σε νησιά της περιοχής ευθύνης του, ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λ.Τ. κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, προτάθηκαν θέματα, όπως οι εγκρίσεις πρακτικών για αξιολογήσεις αιτήσεων για τα ακόλουθα: α) απευθείας παραχώρηση χρήσης του Αγκυροβολίου Τουριστικών Σκαφών στα Πηγάδια Καρπάθου, για χρονικό διάστημα τριάντα πέντε (35) μηνών, β) επιλογή ενδιαφερόμενου για την απευθείας παραχώρηση χρήσης τμήματος εξομοιούμενης Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης στη θέση «Κάνια» του Δήμου Χάλκης, για την χρησιμοποίησή του ως χώρου ανέλκυσης – καθέλκυσης, φύλαξης και συντήρησης σκαφών, για χρονικό διάστημα τριάντα πέντε (35) μηνών γ) κατασκευές και παρεμβάσεις στην αποβάθρα στην περιοχή ‘Πέταλο’ Σύμης, ενώ συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κι άλλες παρεμβάσεις σε μικρά νησιά της περιοχής.
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το αποτέλεσμα του πρόσφατου πλειοδοτικού διαγωνισμού που έγινε με έγγραφες κλειστές προσφορές για το κτήριο επιβατών στον Λιμένα Ακαντιάς Ρόδου και του αύλειου αυτού χώρου, για την λειτουργία αναψυκτηρίου, για χρονικό διάστημα έξι (6) ετών, με στόχο την εξυπηρέτηση των χρηστών του Λιμένος, του επιβατικού κοινού και των τυχόν διερχομένων, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της παραχώρησης: «Ο πλειοδότης είναι έτοιμος να εγκατασταθεί άμεσα και εφόσον εκδώσει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας. Πιστεύω ότι μέσα σε ένα-ενάμιση μήνα θα μπορέσει να λειτουργήσει το αναψυκτήριο» δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως, ότι το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με το λιμανάκι των Φανών επανήλθε προς συζήτηση και όπως τονίσθηκε, είναι αναγκαίο να βρεθεί μια οριστική λύση για να είναι πλέον λειτουργικό, καθώς δεν μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει. Η σχετική συζήτηση δεν έχει ακόμη προχωρήσει διότι οι νέες εκτιμήσεις μιλάνε για προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 2εκ. ευρώ.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν εγκρίσεις μελετών των έργων: α) «Προμήθειας και τοποθέτησης δενδρυλλίων & φυτών στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου επιβατών λιμένα Ακαντιάς Ρόδου», β) «Εγκατάσταση τεσσάρων (4) τριφασικών ρευματοδοτών 125Α στην θέση Κολόνας Ρόδου», γ) «Πυρασφάλεια τουριστικού λιμένα και κρηπιδωμάτων Μανδρακίου Ρόδου», δ) «Αποκατάσταση φθορών κιγκλιδωμάτων λιμένα Ακαντιάς» και ε) «Συντήρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων κτηρίων δικαιοδοσίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου».
Το Λιμενικό Ταμείο θα συνέλθει εκτάκτως την επόμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου για να συζητήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου