Ειδήσεις

Υπέρ του διαγωνισμού για τις άδειες το 62% των πολιτών

Την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης στο τηλεοπτικό τοπίο επικροτεί η συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε, για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», στο διάστημα 23-25 Αυγούστου, η εταιρεία Bridging Europe

Η μεγάλη πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί νόμιμο και επιτακτικό τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, υπερασπίζεται τη συνταγματική επιταγή της αντικειμενικής ενημέρωσης από τα κανάλια και θεωρεί ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, αντιδρώντας στον διαγωνισμό, ουσιαστικά λειτουργούν ως υπερασπιστές της διαπλοκής.

 

Σύμφωνα με την έρευνα:
  • Το 62% συμφωνεί ότι πρέπει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα κανάλια.
  • Το 69% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τις καταγγελίες της κυβέρνησης ότι στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν γίνει υπερασπιστές της διαπλοκής.
  • Το 65% συμφωνεί με το ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τα κανάλια πρέπει να υλοποιηθεί για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος.
  • Το 70% ανέφερε ότι οι μέτοχοί του φταίνε που κλείνει το Mega.
  • Το 59% τάχθηκε με την άποψη των βουλευτών στη εξεταστική επιτροπή ότι ένα κανάλι δεν μπορεί να προωθεί συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, όπως είπε ο Γ. Αλαφούζος στην εξεταστική, οφείλει να είναι αντικειμενικό αφού κάνει χρήση δημόσιας συχνότητας. (Με τη άποψη Αλαφούζου τάχθηκε το 30% των ερωτηθέντων ).
  • Το 71% συμφώνησε με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής η οποία κάλεσε να καταθέσουν ενώπιον του ελληνικού λαού οι καναλάρχες.

thepressproject.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου