Τοπικές Ειδήσεις

Καταζητούμενος από την interpol διέφυγε περιέργως με θαλαμηγό από τη Ρόδο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των λιμενικών του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και επιτελών της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου για την πλήρη εξιχνίαση υπόθεσης φυγάδευσης από το νησί της Ρόδου καταζητούμενου από την interpol!!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες την 14η Ιουνίου 2019 και ώρα 11.00 αφίχθη στον λιμένα της Ρόδου η θαλαμηγός Μ/Υ “SEA LION” σημαίας Τουρκίας.
Κλήθηκε ναυτικός πράκτορας της Ρόδου, για να τακτοποιήσει τις νόμιμες εκκρεμότητες άφιξης ενός πλοίου με σημαία τρίτης χώρας από το εξωτερικό στην Ελλάδα, ήτοι μεταξύ άλλων, να του παραδώσει τα διαβατήρια των επιβαινόντων και του πληρώματος, ώστε να τα περάσει για έλεγχο από την αρμόδια Υπηρεσία Ελέγχου Διαβατηρίων.
Ενώ αυτή η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη, περιέργως το πλοίο απελευθέρωσε άμεσα τα σχοινιά πρυμνοδέτησης και απέπλευσε ταχύτατα από το λιμάνι, με κατεύθυνση προς τα διεθνή ύδατα και εν συνεχεία τα τουρκικά υδατα.
Λίγα λεπτά αργότερα απέπλευσε κι ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και καταδίωξε την θαλαμηγό, η οποία όμως πρόλαβε να εισέλθει στα τουρκικά ύδατα και να διαφύγει την σύλληψη.
Διαπιστώθηκε ότι εντός της θαλαμηγού, υπήρχε επιβάτης τον οποίο καταζητούσε η Interpol και το σχετικό σήμα εντοπίσθηκε ηλεκτρονικά, μόλις πληκτρολογήθηκε στο ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων, ο αριθμός διαβατηρίου του συγκεκριμένου καταζητούμενου.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα περίεργα. Ενώ, λοιπόν, η διαδικασία ελέγχου βρισκόταν σε εξέλιξη και προφανώς μέχρι τη στιγμή εκείνη ο καταζητούμενος ήταν ανυποψίαστος, κάπως πληροφορήθηκε ότι διαπιστώθηκε πως καταζητείται και έσπευσε να διαφύγει!!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου