Αθλητικά

ΑΣΙΑΘΡ: Όλα έτοιμα για τον αγώνα «Όρτσα- Πρίμα 2022»

Τα πάντα πλέον είναι έτοιμα για το δεύτερο ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει ο ΑΣΙΑΘΡ, που δεν είναι άλλος από τον «Όρτσα- Πρίμα 2022» που θα διεξαχθεί μέσα στο σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου.
Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 12 σκάφη με περίπου 70 άτομα πλήρωμα, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι την Πέμπτη έγινε η συγκέντρωση των Κυβερνητών.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοιχτής Θαλάσσης Ρόδου με τις λεπτομέρειες του αγώνα, αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Πραγματοποιείται το σαββατοκύριακο 28 και 29/5 ο δεύτερος προγραμματισμένος ιστιοπλοϊκός αγώνας στην περιοχή μας, από τον ΑΣΙΑΘ Ρόδου.
Ο αγώνας συνίσταται από τέσσερις ιστιοδρομίες σε ελεγχόμενο στίβο στην περιοχή ‘’Κάτω Πέτρες’’. Η πρώτη από τις δυο ιστιοδρομίες που προβλέπονται για το Σάββατο θα έχει εκκίνηση το πρωί στις 11:00 όπως και την ίδια ώρα και στην ίδια περιοχή θα εκκινήσει η πρώτη από τις δυο ιστιοδρομίες που προβλέπονται για την Κυριακή.
Αν ο άνεμος προκύψει με διαφορετική κατεύθυνση απ’ ότι συνήθως, τότε η επιτροπή αγώνων θα αποφασίσει αλλαγή του στίβου με πιθανότερη τοποθεσία την περιοχή του Ζέφυρος.
Ο αγώνας είναι τεχνικός και κάθε ιστιοδρομία θα έχει 1,5 μίλι όρτσα και 1,5 μίλι πρίμα δυο φορές. Επομένως τα σκάφη δεν θα απομακρυνθούν από την γραμμή εκκίνησης πέραν του 1,5 μιλίου και έτσι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η παρακολούθηση του αγώνα από την παρακείμενη ακτή, με τις εναλλαγές στα πανιά από τα πληρώματα και τις διαφορετικές πλεύσεις.
Το απόγευμα της Κυριακής θα γίνουν οι απονομές των βραβείων για τους νικητές στα γραφεία του συλλόγου στο Νεώριο, στην είσοδο της Μαρίνας Μαντρακίου. Θα είναι μια όμορφη ατμόσφαιρα για τα πληρώματα μιας και θα υπάρχει μουσική, αναψυκτικά με μπύρες από τον Σύλλογο καθώς και ψητά εδέσματα.
Ειδικές πληροφορίες
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι Κυβερνήτες είναι:
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής του σκάφους, η οποία πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη για να γίνει αποδεκτή. Θα γίνει έλεγχος των αριθμών αθλητικής ταυτότητας για να εξακριβωθεί αν είναι ενεργές-σε ισχύ.
Πιστοποιητικό καταμέτρησης σκάφους για το 2022.
Ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο σκάφους (να είναι εμφανής η κάλυψη για αγώνες).
Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης σκάφους (Π.Γ.Ε.) σε ισχύ.
Συνδρομή συμμετεχόντων του σκάφους για τον αγώνα (εξαιρούνται νέοι ιστιοπλόοι που συμμετέχουν στον πρώτο τους αγώνα). Ταμειακώς εντάξει θεωρούνται όσοι έχουν εξοφλήσει μέχρι και τη συνδρομή τουλάχιστον του 2021.
Πληροφορίες, Έφορος Αγώνων – Μιχάλης Κασιώτης, 6948503533»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου