Ειδήσεις

Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για εκλογές

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για πλήρη οργανωτική ετοιμότητα, αλλά και χαμηλούς τόνους, έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ΚυριάκοςΜητσοτάκης, μιλώντας σήμερα, Σάββατο 27 Μαΐου, στη Β’ Σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ του Κόμματος. Συνέστησε μάλιστα, ιδιαίτερη προσοχή στο δημόσιο λόγο κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Επιμένω στη σεμνότητα και στους χαμηλούς τόνους. Δεν έχουμε κερδίσει ακόμα εκλογές. Το τονίζω αυτό. Δεν είμαστε ακόμα Κυβέρνηση. Θα κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά μέχρι που να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος, δεν τις έχουμε κερδίσει. Αυτό σημαίνει ότι όλη η οργανωτική προετοιμασία πρέπει να γίνεται και πρέπει να είμαστε έτοιμοι ανά πάση στιγμή, πατώντας ένα κουμπί, να μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Γιατί δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν. Αργά ή γρήγορα θα γίνουν οι εκλογές. Αλλά δεν το ξέρουμε πότε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας. Δεν θέλω να υπάρχει κανείς εφησυχασμός. Ξέρω ότι είναι κουραστικό για όλους μας να δουλεύουμε σε πολύ εντόνους ρυθμούς. Θεωρώ, όμως, ότι πρώτος εγώ πρέπει να δίνω το παράδειγμα. Δουλεύω συνέχεια και θα δουλεύω συνέχεια, διότι δεν έχουμε το περιθώριο να αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Στέκομαι, επίσης ιδιαίτερα στα ζητήματα συμπεριφοράς. Να προσέχετε και το δημόσιο σας λόγο, όπως εκφράζεται και μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το τέταρτο Μνημόνιο που δεσμεύει την χώρα σε μια μακροχρόνια λιτότητα και ταυτόχρονα πλήττει αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου, όπως ψηφίστηκε από τον Τσίπρα και από τον Καμμένο στη Βουλή, πριν από λίγες μέρες, η χώρα δεσμεύεται σε μια μακροχρόνια λιτότητα, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ήρθε στην εξουσία ως ο υπερασπιστής των δικαιωμάτων των αδύνατων, τιμωρεί τους πιο αδύνατους μέσα από τις πολιτικές του επιλογές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίζετε ιδιαίτερα στο δικό σας πολιτικό λόγο.

Έχουμε ένα Κόμμα κατ’ όνομα Αριστερό, το οποίο σήμερα βρίσκεται απέναντι σε αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη στην ελληνική κοινωνία, στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους. Αυτοί θα είναι οι μεγάλοι αδικημένοι από το τέταρτο Μνημόνιο, το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα τέταρτο Μνημόνιο. Γιατί τέταρτο Μνημόνιο; Γιατί δεσμεύει τη χώρα πέραν της λήξης του τρίτου Μνημονίου, με πολύ απλά λόγια. Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι τα αντίμετρα είναι ένας φερετζές χωρίς καμία ουσία. Και να εφαρμοστούν, δεν θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν τον πόνο που θα προκαλέσουν τα μέτρα, τα οποία μετά βεβαιότητας θα εφαρμοστούν».

«Θέλουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή για μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Το θετικό αφήγημα του λόγου μας, το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα, το μικρότερο και καλύτερο Κράτος, τη μείωση της φορολογίας, τη στήριξη στην επιχειρηματικότητα, την έμφαση στο τρίπτυχο – θα το τονίσω αυτό – παιδεία, υγεία, ασφάλεια, τα βασικά δημόσια αγαθά, τα οποία πρέπει να παρέχει κάθε οργανωμένη κοινωνία στους πολίτες της, αυτά θα αποτελέσουν τον πυρήνα του θετικού μας αφηγήματος. Ενός σχεδίου, με το οποίο θα πείσουμε τους συμπολίτες μας, να εγκαταλείψουν την κατάσταση καχυποψίας και επιφυλακτικότητας στην οποία είχαν περιέλθει και να έρθουν και πάλι κοντά μας.

Την μεγάλη πρόκληση την οποία έχετε εσείς είναι να βγούμε έξω από τα παραδοσιακά στεγανά του Κόμματός μας. Είναι πάντα εύκολο και ευχάριστο να μιλάμε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ήταν πάντα ταγμένοι στη Νέα Δημοκρατία. Και θα είναι ταγμένοι και θα είναι και ο πυρήνας των συμπολιτών μας που θα μας στηρίξουν στις επόμενες εκλογές. Δεν μας φτάνουν μόνο αυτοί όμως. Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις αγκαλιές μας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας ψήφισαν. Και σε αυτούς οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι θα γυρίσουν κάποιοι πίσω στη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Να το ξεκαθαρίσω αυτό. Έχουμε πρόβλημα με τον Τσίπρα, τον Καμμένο και την παρέα που μας κυβερνά σήμερα».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου