Ρεπορτάζ

Αναμένεται με ενδιαφέρον η δίκη υπαλλήλου της Τράπεζας Δωδ/σου που αναζητείται

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η έκβαση της προγραμματισμένης για την 15η Ιουνίου 2017 δίκης για την πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου που εκτυλίχθηκε στην κινητή μονάδα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου στην Κάσο, μετά και από πληροφορίες, που φέρουν τον κύριο κατηγορούμενο στην υπόθεση, πρώην υπάλληλο της τράπεζας, που καταζητείται δυνάμει διεθνούς εντάλματος σύλληψης, να προτίθεται να παρουσιαστεί στη δίκη.
Ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους, που του τέθηκαν μετά την απολογία του τον Άυγουστο του 2012. Είχε αφεθεί συγκεκριμένα ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του. Ο κατηγορούμενος ταξίδεψε ωστόσο στην Αμερική, όπου διαμένει μέχρι και σήμερα. Στην προηγούμενη δικάσιμο επιχείρησε να εκπροσωπηθεί δια πληρεξουσίου σε δικηγόρο της Ρόδου.
Η εξουσιοδότησή του μάλιστα αυτή κρίθηκε απαράδεκτη καθώς δεν έφερε βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από πρεσβεία της χώρας μας.
Το δικαστήριο αντικατέστησε έτσι τους περιοριστικούς όρους με προσωρινή κράτηση, ενώ ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, για το ενιαίο της κρίσης, καθώς συγκατηγορούμενοι του είναι ακόμη τρία άτομα.
Θυμίζουμε ότι η τράπεζα υποστήριξε ότι ο υπάλληλός της ανελάμβανε διάφορα ποσά από τους λογαριασμούς καταθέσεων διαφόρων καταθετών – πελατών συνολικού ποσού 591.595,89 ευρώ.
Κατήγγειλε ακόμη ότι διέθεσε υπό τύπον ιδιωτικών εξωτραπεζιτικών δανείων σε διάφορους κατοίκους της Κάσου το συνολικό ποσό των 730.138,11 ευρώ, για ικανοποίηση προσωπικών αναγκών τους, εν αγνοία της τράπεζας και χωρίς παραστατικά της, ενεργώντας παράνομες αναλήψεις από καταθετικούς λογαριασμούς.
Την 14η Μαρτίου 2006 μετέβη αιφνιδιαστικά, χωρίς προειδοποίηση, στην Κάσο από το κατάστημα της Καρπάθου υπάλληλος της τράπεζας για να αντικαταστήσει τον παραπάνω υπάλληλο, ο οποίος θα αναχωρούσε με άδεια.
Η υπάλληλος διεπίστωσε κατά την παράδοση του κεντρικού ταμείου της θυρίδας έλλειμμα 65.000 ευρω,́ το οποίο ανέφερε αμέσως τηλεφωνικά στο διευθυντή Καρπάθου, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τη Γενική Διεύθυνση της Τράπεζας στη Ρόδο και αμέσως διετάχθη ο διευθυντής εσωτερικού ελέγχου Ι. Χ. για γενικό έλεγχο και διαπίστωσε τις ως άνω ατασθαλίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου