Τοπικές Ειδήσεις

Πανελλήνια βραβεία διακόσμησης έλαβε το τεχνικό γραφείο GK SKIADOPOULOS

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλήνιων «INTERIORS AWARDS 2021. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΕΜΠΕΙΡΙΑ.» Το τεχνικό γραφείο GK SKIADOPOULOS απέσπασε δύο βραβεία διακόσμησης, ένα αργυρό και ένα ασημένιο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:

· SILVER Award (Αργυρή Διάκριση): Σχεδιασμός και διακόσμηση μπαρμπέρικου MR. BARBEROS στην πόλη της Ρόδου.

· BRONZE Award (Χάλκινη Διάκριση): Διακόσμηση ELPIDA BEACH STUDIOS & APARTMENTS στο Φαληράκι της Ρόδου.

Πρόκειται σαφώς για δύο ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις μεταξύ αξιόλογων συμμετοχών, καθότι ο διαγωνισμός είχε μεγάλη συμμετοχή από γραφεία, σχεδιαστές και εταιρίες από όλη την χώρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Δελτίο Τύπου του διαγωνισμού:

«Interiors Awards 2021: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι χώροι που σχεδιάστηκαν για κάθε στιγμή της ανθρώπινης ζωής. Γνωρίστε τους μεγάλους νικητές του καθιερωμένου θεσμού που αναδεικνύει τα έργα αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων. Σε μια χρονιά που το «εσωτερικό» απέκτησε μεγαλύτερη σημασία από ποτέ για κάθε άνθρωπο, τα Interiors Awards 2021 επιβράβευσαν και σας παρουσιάζουν τους καλύτερους χώρους που σχεδιάστηκαν για κάθε στιγμή και πλευρά της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας: σπίτια, γραφεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.ά.

Σημαντική νέα προσθήκη στο θεσμό ήταν οι μελέτες που ήταν υποψήφιες και διεκδίκησαν τη διάκριση, διαμορφώνοντας τα πρότυπα και στάνταρς για τις αρχιτεκτονικές δημιουργίες του αύριο. Κατά την ομόφωνη γνώμη των μελών της Κριτικής Επιτροπής, το επίπεδο των υποψηφιοτήτων ήταν υψηλότερο από ποτέ, ανεβάζοντας τον πήχη των προδιαγραφών για το μέλλον.

Το μήνυμα του προέδρου της Κριτικής Επιτροπής των Interiors Awards 2021, αρχιτέκτονα και ιδρυτή της The A&M Group, Μιχάλη Μαυρολέοντα: Ο 5ος χρόνος ζωής με περισσότερες συμμετοχές, αξιόλογες υποψηφιότητες, μία κριτική επιτροπή με συμμετοχή επώνυμων αρχιτεκτόνων, διακοσμητών, ξενοδόχων, σχεδιαστών φωτισμού, δημιούργησαν μια δυναμική και έναν ισχυρό θεσμό επιβράβευσης προσπαθειών, τα Interiors Awards. Ελληνικά αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία παρουσίασαν πλούσιο έργο με αποτέλεσμα η βαθμολόγηση των κριτών να γίνεται όλο και πιο απαιτητική. Δεν κρίναμε συγκριτικά, αλλά αυτόνομα κάθε συμμετοχή, με μία κλίμακα αξιολόγησης από το 1 έως το 20, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας, διασφαλίζοντας διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Συγχαρητήρια σε όλους, συμμετέχοντες και βραβευθέντες, αλλά και στην Boussias Communications για την άψογη διοργάνωση. Και του χρόνου!»

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι ιδιοκτήτες του MR. BARBEROS κκ. Θεοδόσης Ροδίτης και Κατερίνα Δρούγκα: «Για εμάς αποτέλεσε σίγουρα μία δύσκολη απόφαση το να ανοίξουμε μια επιχείρηση στην εποχή που διανύουμε. Η αβεβαιότητα είναι διάχυτη σε όλον τον οικονομικό κόσμο. Στον δικό μας κλάδο,

δίχως έγκαιρη προειδοποίηση, οι συνεχώς ρευστές οδηγίες του lockdown μας επιβάλλουν άλλοτε να ανοίγουμε για σύντομο χρονικό διάστημα, άλλοτε να κλείνουμε, να ανοίγουμε εκ νέου, κ.ο.κ.

Παρόλα αυτά, η εμπειρία και η αγάπη μας για το αντικείμενό μας, καθώς και η εμπιστοσύνη που δείξαμε στο τεχνικό γραφείο GK SKIADOPOULOS και τον αρχιτέκτονα κ Γιώργο Σκιαδόπουλο, αποτέλεσαν τα συστατικά της σημερινής μας επιτυχίας. Η διπλή βράβευση του Mr. Barberos, τόσο σε διεθνές όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτέλεσε αφενός μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη, αλλά αφετέρου και κατά κάποιον τρόπο μία ηθική ανταμοιβή για τους κόπους όλων μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον έρχονται πελάτες στο μπαρμπέρικό μας, οι οποίοι επιθυμούν να δουν από κοντά «το μπαρπέρικο με τη διεθνή διάκριση», όπως χαρακτηριστικά μας λένε.»

Οι ιδιοκτήτριες των ELPIDA BEACH STUDIOS & APARTMENTS κκ Κωνσταντίνα Σωτήρογλου και Δέσποινα Σωτήρογλου δήλωσαν: «Όπως είναι γνωστό, ο τουρισμός υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός στην τουριστική βιομηχανία έχει γίνει πλέον παγκόσμιος αντί για τα στενά τοπικά γεωγραφικά πλαίσια στα οποία περιοριζόταν στο παρελθόν. Μέσα σε αυτές τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, η αναβάθμιση και εξέλιξη των χώρων μας αποτέλεσαν μονόδρομο για εμάς.

Γι’ αυτόν το λόγο εμπιστευτήκαμε τον αρχιτέκτονα κ Γιώργο Σκιαδόπουλο ο οποίος μέσα από τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μιλάνο κατορθώνει να θέσει ως πρωταρχικό του στόχο τη δημιουργία μίας ξεχωριστής εμπειρίας για τον επισκέπτη και κατ’ επέκταση καταλήγει στις σχεδιαστικές και αισθητικές επιλογές. Η διπλή βράβευση της επιχείρησής μας, τόσο σε διεθνές, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελεί μία ιδιαίτερη τιμή για εμάς.» Τη φωτογράφιση των studios έχει αναλάβει η V.Hatzikelis Photography & Videography.

Ο συνιδιοκτήτης και αρχιτέκτονας Μ.Α. του τεχνικού γραφείου GK SKIADOPOULOS κ Γιώργος Σκιαδόπουλος, ανέφερε: Σε χρονικό διάστημα 2 μηνών το γραφείο μας απέσπασε 5 βραβεία διακόσμησης, 3 διεθνή και 2 πανελλήνια. Κανένα από τα επιτεύγματα αυτά δεν είναι τυχαίο. Οι κόποι και η αφοσίωση μας στην επιστήμη και την τέχνη μας, το μεράκι με το οποίο αντιμετωπίζουμε κάθε έργο μας, φαίνεται ότι αναγνωρίζονται από τη διεθνή και την πανελλήνια επιστημονική κοινότητα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση του αισθητικού και λειτουργικού συνόλου της ευρύτερης κοινωνίας μας.»

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου