«Πυρά» κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ρίχνοντας ευθύνες για την ένταση στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Ντογάν, ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο οποίος επικαλούταν δήλωση Έλληνα πολιτικού για τη δυνατότητα της Ελλάδας να βρίσκεται στην Άγκυρα σε μία ώρα, υπενθύμισε ότι ο χρόνος πτήσης από τη μία πλευρά του Αιγαίου στην άλλη διαρκεί λίγα μόλις λεπτά.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη θέση που εκφράζει τον τελευταίο καιρό για μείωση της έντασης στην περιοχή και επέμεινε ότι θέλει να καταστήσει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας, προειδοποιώντας παράλληλα την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν σε δυσμενή θέση την Τουρκία.

Κατηγόρησε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι εγείρουν κατηγορίες που δεν ευσταθούν εναντίον της Τουρκίας, προκαλώντας ζημιά στις σχέσεις των δύο χωρών και ευχήθηκε η Ελλάδα να μείνει προσηλωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Συνέστησε τέλος να αποφεύγονται τα άστοχα και άτοπα σχόλια και οι προβοκατόρικες κινήσεις, ως προϋπόθεση για να λυθούν οριστικά και δίκαια οι ανοιχτές υποθέσεις μεταξύ των δύο κρατών.

Πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ