Τοπικές Ειδήσεις

Στις επάλξεις οι φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών

Εξομαλύνεται η κατάσταση στα φαρμακεία της Δωδεκανήσου, καθώς μετά τον πανικό των πρώτων ημερών εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κόσμου και ο εφοδιασμός σε σκευάσματα συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Παρά το γεγονός ότι η πρωτοφανώς αυξημένη ζήτηση για χειρουργικές μάσκες συνεχίζεται, σταδιακά αντιμετωπίζεται η έλλειψη σε αντισηπτικά είδη και γάντια που επανέρχονται στα ράφια των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ωράριο στα φαρμακεία της Δωδεκανήσου δεν έχει διαφοροποιηθεί, όπως συνέβη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Τα φαρμακεία στη Ρόδο και σε όλα τα Δωδεκάνησα, διατήρησαν το ωράριο λειτουργίας τους μέχρι τις 9 το βράδυ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.
Τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και οι βοηθοί φαρμακοποιών παραμένουν στις θέσεις τους, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, σηκώνοντας μάλιστα τεράστιο βάρος αυτές τις ημέρες ακόμα και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, λειτουργώντας σε πολλές περιπτώσεις ως «ανάχωμα» στις άσκοπες επισκέψεις στα νοσοκομεία.
Για την αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης, καθίσταται σαφές ότι το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων 09:00 με 17:00 αφορά μόνον στα φαρμακεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αχαΐας. Η λειτουργία των φαρμακείων σε όλα τα Δωδεκάνησα παραμένει συνεχής μέχρι τις 21:00, για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου