Μετά από οκτώ χρόνια και το χάλκινο μετάλλιο της Δεβετζή το 2007 στην Οσάκα, η Ελλάδα κατακτά και πάλι μετάλλιο με παγκόσμιο πρωτάθλημα, με τη Νικόλ Κυριακοπούλου του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στο άλμα επί κοντώ, στη διοργάνωση που γίνεται στο Πεκίνο!

«Ρωτήστε με ξανά σε δέκα μέρες», είχε πει η Νικόλ Κυριακοπούλου όταν της είχε ζητηθεί να μοιραστεί την καλύτερη αθλητική της ανάμνηση. Η 29χρονη επικοντίστρια του ροδίτικου συλλόγου έχει πλέον απάντηση, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στη “Φωλιά του Πουλιού” με άλμα στα 4,80μ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.50, τα οποία πέρασε με ευκολία. Στα 4.60 αντιμετώπισε δυσκολίες, αφού χρειάστηκε δύο προσπάθειες, όμως η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, καθώς πέρασε τα 4.70 και 4.80 με την πρώτη προσπάθεια!

Με τα 4.80 “κλείδωσε” το μετάλλιο, καθώς είχαν μείνει μόνο τρεις αθλήτριες και συγκεκριμένα η Κυριακοπούλου με τις Γιαρισλέι Σίλβα και Φαμπιάνα Μούρερ. Στα 4.85 απέτυχε, αντίθετα με τις δύο συναθλήτριες της,  οι οποίες τα πέρασαν με την πρώτη. Γι’ αυτό το λόγο άφησε τα 4.85 και προσπάθησε να περάσει τα 4.90, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτό είναι το 21ο μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ