ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστό το φαρμακείο του αεροδρομίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”

Μαίρη Φώτη 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ

Κλει­στό πα­ρα­μέ­νει το φαρ­μα­κείο του αε­ρο­δρο­μί­ου της Ρόδου τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες, καθώς στο τμήμα του κτη­ρί­ου όπου στε­γά­ζε­ται, η Fraport έχει ξε­κι­νή­σει την εκτέ­λε­ση ερ­γα­σιών και προ­κει­μέ­νου αυτές να εκτε­λε­στούν ανε­μπό­δι­στα, ζή­τη­σε την δια­κο­πή λει­τουρ­γί­ας του.

Όπως κα­ταγ­γέλ­θη­κε στην «δ», από επαγ­γελ­μα­τί­ες του του­ρι­σμού, αν και η σεζόν έχει ήδη ανοί­ξει και κα­θη­με­ρι­νά δια­κι­νού­νται από το αε­ρο­δρό­μιο δε­κά­δες εκα­το­ντά­δες επι­βά­τες, η δια­κο­πή λει­τουρ­γί­ας του φαρ­μα­κεί­ου, υπο­βαθ­μί­ζει τις πα­ρε­χό­με­νες  υπη­ρε­σί­ες προς τους επι­σκέ­πτες μας, με δε­δο­μέ­νο ότι και το ια­τρείο του «ΔΙΑ­ΓΟ­ΡΑΣ» λει­τουρ­γεί Δευ­τέ­ρα με Πα­ρα­σκευή 8 το πρωί με 3 το με­ση­μέ­ρι.

Τα σαβ­βα­το­κύ­ρια­κα που είναι ημέ­ρες αιχ­μής για το αε­ρο­δρό­μιο Ρόδου και οι πτή­σεις προ­σγειώ­νο­νται η μία μετά την άλλη, με­τα­φέ­ρο­ντας δε­κά­δες εκα­το­ντά­δες επι­βά­τες, και κα­θη­με­ρι­νά όλα τα απο­γεύ­μα­τα καθώς και τις βρα­δι­νές ώρες, το αε­ρο­δρό­μιο της Ρόδου πα­ρα­μέ­νει ια­τρι­κά ακά­λυ­πτο και τα πε­ρι­στα­τι­κά, ακόμα και ήσ­σο­νος ση­μα­σί­ας, εξυ­πη­ρε­τού­νται από το επί­σης υπο­στε­λε­χω­μέ­νο ΕΚΑΒ.

Η λει­τουρ­γία του φαρ­μα­κεί­ου στο αε­ρο­δρό­μιο, κά­λυ­πτε εν μέρει την υπο­λει­τουρ­γία του ια­τρεί­ου, όπου υπη­ρε­τεί μια και μο­να­δι­κή για­τρός, που κάτω από δύ­σκο­λες συν­θή­κες, κα­λεί­ται να κα­λύ­ψει τις ανά­γκες ενός διε­θνούς αε­ρο­δρο­μί­ου.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δ», το φαρ­μα­κείο θα πα­ρα­μεί­νει κλει­στό του­λά­χι­στον για το επό­με­νο δε­κα­ή­με­ρο, μέχρι να ολο­κλη­ρω­θούν οι  ερ­γα­σί­ες, όμως είναι αβέ­βαιο αν θα ανοί­ξει ξανά, καθώς η Fraport έχει ξε­κι­νή­σει ήδη δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τους μι­σθω­τές των κα­τα­στη­μά­των εντός του αε­ρο­δρο­μί­ου, για τις νέες συμ­βά­σεις που θα πρέ­πει να υπο­γρα­φούν και όλα εξε­τά­ζο­νται πλέον από μη­δε­νι­κή βάση.

Παρά το γε­γο­νός ότι σε κο­ντι­νή από­στα­ση από το αε­ρο­δρό­μιο της Ρόδου υπάρ­χουν φαρ­μα­κεία, ωστό­σο είναι τα­λαι­πω­ρία για τον του­ρί­στα να κα­τευ­θυν­θεί με τα πόδια στο πλη­σιέ­στε­ρο φαρ­μα­κείο για να αγο­ρά­σει ακόμα και ένα κουτί ασπι­ρί­νες, δυ­να­τό­τη­τα που θα έπρε­πε να του πα­ρέ­χε­ται εντός του αε­ρο­δρο­μί­ου για την κα­λύ­τε­ρη εξυ­πη­ρέ­τη­σή του.

Το τοπίο για το τι μέλ­λει γε­νέ­σθαι με το φαρ­μα­κείο του “ΔΙΑ­ΓΟ­ΡΑΣ” θα ξε­κα­θα­ρί­σει μέσα στις επό­με­νες ημέ­ρες, αφού ολο­κλη­ρω­θούν αφε­νός οι ερ­γα­σί­ες που εκτε­λού­νται και αφε­τέ­ρου μόλις η Fraport ολο­κλη­ρώ­σει τις δια­πραγ­μα­τεύ­σεις με τους μι­σθω­τές κα­τα­στη­μά­των εντός του αε­ρο­δρο­μί­ου, για τις νέες συμ­βά­σεις που θα πρέ­πει να υπο­γρα­φούν.

Να ση­μειω­θεί ότι με βάση την σύμ­βα­ση που έχει υπο­γρα­φεί ανά­με­σα στη Fraport Greece και τη θυ­γα­τρι­κή της Dufry «Κα­τα­στή­μα­τα Αφο­ρο­λο­γή­των Ειδών» και είναι διάρ­κειας 30 ετών, προ­βλέ­πε­ται ο υπερ­δι­πλα­σια­σμός των ση­με­ρι­νών εμπο­ρι­κών χώρων από 5.000 τ.μ. σε πε­ρισ­σό­τε­ρα από 12.000 τ.μ.. Τα «Κα­τα­στή­μα­τα Αφο­ρο­λο­γή­των Ειδών», θα έχουν την απο­κλει­στι­κό­τη­τα στη δρα­στη­ριό­τη­τα λια­νι­κού εμπο­ρί­ου στους ελεγ­χό­με­νους χώ­ρους εντός των αε­ρο­δρο­μί­ων και δε­σμεύ­ε­ται να πα­ρέ­χει εξαι­ρε­τι­κού επι­πέ­δου υπη­ρε­σί­ες τόσο στους Έλ­λη­νες όσο και στους διε­θνείς επι­βά­τες.

Η συμ­φω­νία προ­σθέ­τει επί­σης ση­μα­ντι­κούς χώ­ρους σε πε­ριο­χές ελεύ­θε­ρης πρό­σβα­σης. Η επέ­κτα­ση και η βελ­τί­ω­ση των εμπο­ρι­κών χώρων, που έχει ήδη ξε­κι­νή­σει, θα έχει ολο­κλη­ρω­θεί σε όλα τα αε­ρο­δρό­μια το 2021.

Όπως είναι γνω­στό, η συμ­φω­νία αφορά τα αε­ρο­δρό­μια Θεσ­σα­λο­νί­κης, Ακτί­ου, Μυ­κό­νου, Ζα­κύν­θου, Κα­βά­λας, Κέρ­κυ­ρας, Κε­φα­λο­νιάς, Κω, Μυ­τι­λή­νης, Ρόδου, Σάμου, Σα­ντο­ρί­νης, Σκιά­θου και Χα­νί­ων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.