Με θερμά λόγια για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό έφτασε στην Αθήνα ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερη πατρίδα μου» τόνισε ο κ. Γιούνκερ στη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα, ανέκαθεν έμεινα πιστός στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε.

«Η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Η Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης. Επομένως, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ και αυτή ήταν ανέκαθεν η στάση μου. Κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, το έπραξα» υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του κ. Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της κρίσης.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία» δήλωσε.

«Υπερασπιστήκατε την Ελλάδα και έτσι υπερασπιστήκατε την ενότητα και τη συνοχή της ΕΕ και της ευρωζώνης» σημείωσε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η ΕΕ έχει ανάγκη την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Καλωσορίσατε στην Αθήνα, που τόσο αγαπάτε» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο κ. Γιούνκερ συναντάται αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το μεσημέρι ο πρόεδρος Γιούνκερ θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ