Στον Συνεταιρισμό αντιλαμβάνονται ότι είναι δύσκολο το σενάριο, η σέντρα των πλέι οφ και πλέι άουτ να γίνει στις 16 Μαΐου και… ψάχνονται.
Στην Super League θέλουν να δώσουν μια ημερομηνία για να αρχίσει ο προγραμματισμός για την επανέναρξη του πρωταθλήματος με τους αγώνες κατάταξης, αλλά τα εμπόδια είναι πολλά και στον Συνεταιρισμό αντιλαμβάνονται ότι είναι δύσκολο το σενάριο, η σέντρα των πλέι οφ και πλέι άουτ να γίνει στις 16 Μαΐου.
Την Πέμπτη αναμενόταν να συνεδριάσει το working group της ΟΥΕΦΑ για να εξεταστεί το μέλλον των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν κατεβάσει… ρολά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και από τις αποφάσεις που θα παρθούν, αναμένεται να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο συμβούλιο της Λίγκας, που αναμένεται να συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και όχι την Δευτέρα 30/3, όπως είχε πέσει στο τραπέζι.
Ένα άλλο εμπόδιο που υπάρχει είναι η μη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και των σωματείων, ουσιαστικά δηλαδή η απαγόρευση προπονήσεων ακόμη και σε ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Η απαγόρευση, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, λήγει την Παρασκευή (27/3) αλλά είναι σίγουρο ότι θα πάρει παράταση, άγνωστο για πόσο διάστημα, ίσως για πρώτη φάση μέχρι το τέλος Απριλίου και στην συνέχεια για μεγαλύτερο διάστημα. Όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση που θα επικρατεί στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού.
Συνεπώς δεν θα υπάρχει το χρονικό περιθώριο για τις ομάδες να ξεκινήσουν προπονήσεις ώστε οι ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι για την σέντρα των πλέι οφ και πλέι άουτ, στα μέσα Μαΐου.
Ως εκ τούτου αναμένεται να εξεταστούν και άλλα σενάρια για την διεξαγωγή των αγώνων, άλλες ημερομηνίες δηλαδή, άλλο φορμάτ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αναβληθεί άλλωστε, και χρονικά περιθώρια υπάρχουν.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ