Την Τετάρτη 25 Μαρτίου ο Διαγόρας έκλεισε 115 χρόνια από την ίδρυσή του.
Ο πρόεδρος του ιστορικού αθλητικού συλλόγου του νησιού μας Κωνσταντίνος Στεφανίδης μέσα από το προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έστειλε το μήνυμά του για τα γενέθλια του «γηραιού»¨.
Αναλυτικά:
«Σε μια δύσκολη για την ανθρωπότητα περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το πιο ιστορικό Αθλητικό Σωματείο στο Αιγαίο, ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα κι ένα από τα δύο που έχει τιμηθεί στην χώρα μας με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, o Γυμναστικός Σύλλογος Διαγόρας, έχει σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) τα γενέθλια του!
Η 25η Μαρτίου, ήμερα Εθνικής Εορτής στην Ελλάδα, κατά την οποία πραγματοποιείται ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι η ημερομηνία που ιδρύθηκε πριν από 115 χρόνια ο Γ.Σ. Διαγόρας!
Στις 25 Μαρτίου 1905 ιδρύθηκε από έναν όμιλο Ροδίων πατριωτών με την έμπνευση και καθοδήγηση του διευθυντή της Αστικής Σχολής Δημήτριου Αναστασιάδη.
Το σωματείο αυτό, ο πατριάρχης των Ροδιακών σωματείων, ήταν κάτι σαν την ‘’Φιλική Εταιρεία’’.
Πρωτοστάτησε σε κάθε δράση Εθνική, κοινωνική, πνευματική, πολιτιστική και φυσικά, αθλητική.
Σταδιοδρόμησε κάτω από δυο ζυγούς, ένα από την Ανατολή και ένα από την Δύση. Από την πρώτη στιγμή έγινε προσπάθεια να ενστερνιστούν οι νέοι την ‘’Διαγορική ιδέα’’, προβάλλοντας σαν παράδειγμα την Αρχαία Ρόδο με τους μεγάλους αθλητές, το Διαγόρα, τους γιούς και εγγονούς του, τους μεγάλους ρήτορες και φιλοσόφους και γενικά, την ακμή στο εμπόριο, την ναυτιλία και την πολιτική.
Τα μέλη λέγονταν Διαγορίδες και ήταν μεγάλη τιμή για ένα νέο ή και ενήλικο να γίνει Διαγορίδης.
Σήμερα, μετά από 115 χρόνια, η ιστορία και η ιδέα του Διαγόρα συνεχίζονται. Πιστοί στις αρχές μας και στο αθλητικό πνεύμα, ο Γ.Σ. Διαγόρας είναι ‘’παρών’’ στα αθλητικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα του σωματείου, δίνεται η δυνατότητα στην νεολαία μας να αθλείται, να διακρίνετε και να πρωταγωνιστεί πάντα με επιτυχίες.
Οι σύγχρονοι Διαγοριδείς έχοντας συναίσθηση του τεράστιου βάρους ευθύνης που φέρουμε, θα συνεχίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε η λάμψη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα, να φωτίζει την Ρόδο μας, την πατρίδα μας και την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ